Σελίδα 1 από 1

Οι νέοι κανονισμοί διαιτησίας για το 2014

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 20, 2013 2:07 pm
από COACHFK
Με αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν στο πόλο, καθώς η Τεχνική Επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενέκρινε τους νέους κανονισμούς του αθλήματος, μετά από τη συνεδρίαση στη Βαρκελώνη.

Δείτε αναλυτικά τους 11 νέους κανονισμούς:

1. Κάθε ομάδα θα έχει υποχρεωτικά 2 τερματοφύλακες στην 13άδα της.

2. Οι διαιτητές έχουν την ευχέρεια να δίνουν ή να μη δίνουν φάουλ αν αυτό αποβαίνει σε όφελος της επιτιθέμενης ομάδας.

3. Κάθε ομάδα θα μπορεί να ζητά 1 timeout ανά οκτάλεπτο.

4. Αμυνόμενος παίκτης που κάνει φάουλ θα πρέπει να απομακρύνεται από τον επιτιθέμενο που πήρε το φάουλ πριν κάνει μπλοκ σε πάσα ή σε σουτ.

5. Θα δίδεται αποβολή σε παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης παίκτη που δεν κρατά την μπάλα στο χέρι (ισχύει και στη περίπτωση που ο επιτιθέμενος κολυμπάει με τη μπάλα μπροστά του).

6. Ομάδα που δεν εκδηλώνει εμφανώς επίθεση με τη μπάλα στη κατοχή της ή γυρνάει την μπάλα στο τερματοφύλακα όταν είναι μόνος στο μισό τερέν θα χρεώνεται με αλλαγή κατοχής ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 30’.

7. Σε περίπτωση ταυτόχρονης αποβολής παικτών αντιπάλων ομάδων οι δύο αθλητές αποβάλλονται για 20’’ αλλά τα 30’’ δεν επαναφέρονται καθώς το παιχνίδι συνεχίζει με ελεύθερη ρίψη της ομάδας που είχε κατοχή μπάλας. Αν καμιά ομάδα δεν είχε κατοχή ο αγώνας θα επαναρχίσει με ουδέτερη ρίψη.

8. Θα δίδεται αποβολή σε οποιοδήποτε παίκτη κρατά με δύο χέρια τον αντίπαλο οπουδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.

9. Θα δίδεται αποβολή μετά την αλλαγή κατοχής σε αμυνόμενο που κάνει φάουλ σε αντίπαλο στο μισό του αγωνιστικού χώρου της ομάδας που επιτίθεται.

10. Θα δίδεται πέναλτι σε φάουλ μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων πάνω σε επιτιθέμενο με μέτωπο το τέρμα ανεξάρτητα αν κρατά ή όχι την μπάλα.

11. Σε αγώνες όπου πρέπει να υπάρχει νικητής μετά τη λήξη ισόπαλου αγώνα θα εκτελούνται απευθείας πέναλτι χωρίς την διεξαγωγή παρατάσεων.