Μιας και ήμουν σε αυτή την τελική φάση με την μικρή ¨παιδική μου χαρά ¨ (Νηρέας Χαλανδρίου ) θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για το τι συνέβη και τη γνώμη μου για τις ομάδες .
Περί φιλοξενίας θα έλεγα ότι όλα ήταν τέλεια άμα δεν είχαν κάνει το τεράστιο λάθος (τυχαίο ? δεν νομίζω ) να μας αφήσουν 4 ώρες (από τις 6π.μ. έως 10 π.μ ) χωρίς δωμάτιο την Παρασκευή πρωί την ώρα που φτάσαμε . Δεν είχαν ελεύθερα δωμάτια και περιμέναμε στο σαλόνι 4 ομάδες . Τραγική κατάσταση μετά από 8 ώρες ταξίδι με πλοίο .
Όσον αφορά το παιχνίδι Ηλιούπολη – Άγιος Νικόλαος γίνανε πολλά τραγικά πράγματα !
Καταρχήν δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη !
Βουβουζέλες – ντουντούκες και μπινελίκια μισό μέτρο απόσταση από το αυτί του προπονητή της Ηλιούπολης για δύο οκτάλεπτα .
Μετά ευτυχώς πήγαν απέναντι τους πάγκους γατί παραλίγο να γίνει σύρραξη με «φιλαθλοκάφρους». Δεν ήταν πολλοί, 5-6 παλικάρια που μετά από λίγο ηρέμισαν επειδή τους μίλησαν οι άνθρωποι του Αγ.Ν.
Η διαιτησία έδωσε ρεσιτάλ βλακείας σε όλους τους αγώνες του Αγίου Νικολάου ! Πιο ξευτίλα δεν μπορούσαν να γίνουν οι διαιτητές ! Ειδικά στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη εξάντλησαν όλων όσων έβλεπαν και έπαιζαν την υπομονή ! Απαράδεκτη κατάσταση . Ήταν κρίμα για τον Άγιο Νικόλαο γιατί είχε ικανότατη ομάδα να τα πάρει κανονικά τα ματς χωρίς τις χοντράδες των διαιτητών !
Ένα παράδειγμα προσωπικό που γέλαγε όλο το κολυμβητήριο με την τρομερή απόφαση του Κυρίου Δαμιανάκη !
Στο παιχνίδι Νηρέας – Άγιος Νικόλαος στο 2 οκτάλεπτο (αφού έχω βάλει 2 γκολ) και το σκορ ήταν 4-6 γυρνάει ο φουνταριστός μας τον αμυντικό του με την μπάλα και είναι σε θέση για πέναλτι . Αφήνει την μπάλα και ο αμυντικός του Αγ.Νικολάου δεν έβγαλε ποτέ τα χέρια του έξω αλλά συνέχισε να κολυμπάει πάνω από το κεφάλι του φουνταριστού μας . Δεν δίνετε πέναλτι (κλασικά ) και τολμώ να γυρίσω προς το Κ. Δαμιανάκη και του λέω φωναχτά « είναι πέναλτι» !
Ε και βέβαια μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά τιμωρείται με αποβολή με αντικατάσταση !

Και είδα τον υπόλοιπο αγώνα από την κερκίδα ! Αν δεν είναι αυτή η κίνηση με δόλο τότε ρε παιδιά τι είναι ?
Η τελική ξευτίλα ήταν το παιχνίδι του Αργοστολίου με τον Άγιο Νικόλαο που εφεύραν ένα καινούργιο κανονισμό «αποβολή ακόμα και αν ο αμυντικός έχει έξω χέρια» .
2 Αποβολές στον Κατσιγιάννη ενώ είχε βγάλει τον φουνταριστό στα 5 μέτρα και έπαιζε με έξω χέρια !
Α ! και αποβολή με αντικατάσταση στον Καραγκούνη (από τον Κ. Δαμιανάκη πάλι ) επειδή τόλμησε να πει ότι ο αντίπαλος του τραβάει το κορδόνι από το σκουφάκι του . Και βέβαια δικαιολογήθηκε στον παίκτη μετά ότι το πρωί είχε δώσει σε μένα αποβολή με αντικατάσταση οπότε έπρεπε να είναι το ίδιο αυστηρός ! Όλο το κολυμβητήριο γιούχαρε αυτές τις αποφάσεις ! Ευτυχώς που το Αργοστόλι είχε τόσο καλό και ποιοτικό ρόστερ και άντεξε αυτού του είδους τη μεταχείριση .
Επειδή δυστυχώς η κατάσταση είναι τόσο χάλια με τους διαιτητές που δεν μπορεί κανένας να κάνει τίποτα όταν τον αδικούν, πλέον μας έχει μείνει μόνο να τα λέμε μεταξύ μας ,μπας και τα ακούσουν αυτοί οι άνθρωποι και καταλάβουν ότι δεν είναι οι πρωταγωνιστές αλλά παίζουν δευτερεύον ρόλο στο Πόλο ! Όσο πιο λίγο φαίνεται ένας διαιτητής τόσο πιο καλός είναι !!!
Καταλάβετε το Κύριοι με τα άσπρα (και δεν εννοώ τους νοσοκόμους από το τρελάδικο που θα μας μαζέψουν με αυτά που βλέπουμε ) ότι πρέπει να βοηθήσετε το άθλημα αν θέλετε να υπάρχετε και εσείς σαν διαιτητές ! Το άθλημα ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!! ΕΛΕΟΣ !!!!