-------------------------------------------------------------------------------------
Σημειώνω προκαταβολικά ότι για μένα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο (από μόνη της) η ηλικία αλλά το πόσο σοβαρά προπονείται ένας αθλητής και, κυρίως, το πόσο αξιόλογη παραμένει η απόδοσή του. Επίσης, η ανανέωση καλό είναι να αφορά μικρούς (17-20 ετών) αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί σε αυτούς.
Ξεκινάω από εκεί που κατέληξες. Ίσως τελικά να μη διαφωνούμε και τόσο.
waterboys έγραψε:Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι στο εξής. Καταρχήν η ανανέωση είναι επιβεβλημένη. Πρέπει όμως να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική που να μπορεί να επιτυγχάνει βραχυπρόθεσμους στόχους. Κι επειδή δεν έχουμε το υπόβαθρο σα χώρα της Σερβίας ή της Ουγγαρίας υπάρχουν θέσεις μέσα στην ομάδα τις οποίες δεν μπορούμε να καλύψουμε με το υπάρχον δυναμικό, τουλάχιστον άμεσα.
Γνώμη μου ότι πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν οι 4 και ίσως ένας τερματοφύλακας και ένας αμυντικός, επειδή εκεί υπάρχει πρόβλημα. Οι υπόλοιποι δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν και μην ξεχνάς ότι η εμπειρία από μόνη της δεν μπορεί να βοηθήσει. Χρειάζεσαι και δυνάμεις.
Βέβαια για να ξαναπαίξουν οι 4, πρέπει να βρεθεί λύση με τα χρήματα.
Όμως δεν πρέπει να συγχέουμε την απουσία τους από την Εθνική με την πρόθεση για ανανέωση. Η ανανέωση αφορά μόνο τους υπόλοιπους 8.
Και όσον αφορά τους 4, στην πραγματικότητα νομίζω είναι 5, μαζί με τον Μάνθο δηλαδή. Δεν είμαι σίγουρος.
waterboys έγραψε:Ποιοι ακριβώς θέλουν να ξαναπαίξουν στην εθνική; Γιατί δε θυμάμαι να διάβασα καμία σχετική δήλωση. Ίσα ίσα που νομίζω ότι κάποιοι είπαν ότι σταματάνε.
Όχι, δε γνωρίζω κάτι παραπάνω. Όμως η ανακοίνωση που έβγαλαν τις προάλλες οι παίκτες (αναφορικά με την κατάσταση με τα πριμ) έδειχνε μια τέτοια τάση. Και οσάκις έχει τύχει να μιλήσω με ανθρώπους του χώρου, κολλητούς των αθλητών, μου έχει μεταφερθεί η απογοήτευση που δεν τους έχουν πια στην εθνική. Ίσως να κάνω λάθος, όμως το δείγμα είναι τόσο εκτεταμένο που δε νομίζω.
Αν, όμως κάνω λάθος, και αυτοί όντως δε θέλουν, τότε γιατί πρέπει οι υπόλοιποι να συζητάμε για πιθανή επιστροφή τους ;
waterboys έγραψε:Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας ολόκληρος μικρόκοσμος αθλτών, προπονητών και παραγόντων οι οποίοι ζουν καθημερινά με το πόλο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ενδεχόμενη απαξίωση της εθνικής επηρεάζει άμεσα αυτόν τον μικρόκοσμο. Υπάρχει μία τεράστια πίτα οικονομική στο επίκεντρο της οργάνωσης και δομής του αθλητιμού στην Ελλάδα. Σήμερα στο πόλο αντιστοιχεί ένα κομμάτι από αυτή την πίτα. Υπάρχει όμως έντονος συναγωνισμός για αυτό το κομμάτι καθώς το θέλουν κι άλλοι και το επίπεδο των επιτυχιών έχει ανέβει.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάψουμε τους νέους ώστε να μη χάσουμε ποσοστά από το κομμάτι μας ; Ακούγεται αστείο αλλά χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Άλλωστε θα γνωρίζεις ότι με την καταπολέμηση του ντόπινγκ (

Φυσικά μη φαταστείς ότι καταπολεμούν το ντόπινγκ για να κερδίσουν οι νέοι σε υγεία. Απλώς πρόσκεινται σε λάθος πλευρά αυτοί που φέρνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα ... και τα λεφτά είναι πολλά.
waterboys έγραψε:Δε συγκινείται πλέον κανείς με οχτάδες κι εξάδες και προκρίσεις στην επόμενη φάση, θεωρούνται πάνω κάτω δεδομένα.
Από πότε θεωρούνται δεδομένα ; Είδες εσύ καμιά 8άδα στη Μάλαγα ή σοβαρή απόδοση στην 1η φάση στο Πεκίνο ; Και στη Μελβούρνη ακόμα, είδες να πλησιάζουμε να κερδίζουμε το ματς με τους Σέρβους ;
Και μην ξεχνάς : μπορεί να τα ρίχνουμε στην Ομοσπονδία, αλλά όταν οι παίκτες μπορούσαν οι διακρίσεις έρχονταν. Και η Ομοσπονδία λειτουργούσε κατά τον ίδιο τρόπο. Οι παίκτες πήγαν το πόλο πίσω, με τα χάλια της Μάλαγας.
Επίσης, είδες τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολλές φορές στο Final-4 την τελευταία 5ετία ; Είδες τον Εθνικό να σταυρώνει νίκη στις 2 τελευταίες του παρουσίες στους ομίλους ;
Αν ο στόχος είναι να κάνουμε τις δεδομένες νίκες και μετά να βρίσκουμε δικαιολογίες για τη διαιτησία, "το νεκρό διάστημα στο 2ο οκτάλεπτο" ή "το 2ο ημίχρονο" ή να θεωρούμε επιτυχία ήττες π.χ. με 14-8 και το ημίχρονο στο 7-6 ("άτυχος, το πάλεψε αλλά έχασε στη συνέχεια") λες και είναι νίκες, τότε οκ.
Σε σχέση με το επίπεδο της εκάστοτε 4άδας, εγώ, πάντως, δεν έχω δει τίποτα καλύτερο τα τελευταία χρόνια.
Και, για να ξέρουμε τι λέμε, όταν λέμε :
- "μας κόστισε το νεκρό οκτάλεπτο", ποιος φταίει, το ... οκτάλεπτο ή ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και μας άλλαξε τα φώτα ; Μήπως να κάνουμε μνημόσυνο στο νεκρό οκτάλεπτο ;
- "ήμασταν εκτός πνεύματος αγώνα", ποιος φταίει, το πνεύμα ; Μήπως να κάνουμε εξορκισμό ;
- "σταθήκαμε άτυχοι, ήμασταν στο γκολ στο ημίχρονο (και χάσαμε τελικά με 6)", πού ακριβώς είναι η ατυχία ; Που ο αντίπαλος δεν ήταν χειρότερος ;
- "δεν παίξαμε όπως έπρεπε στον παραπάνω", όταν το κάνει ο αντίπαλος γιατί το χρεώνουμε στην άμυνά μας και όταν το κάνουμε εμείς είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από μας ;
waterboys έγραψε:Πες μου ειλικρινά vs πιστεύεις ότι ο Διαθεσόπουλος έβαλε προπονητή το Δούμπα γιατί πιστεύει ότι είχε τόσα χρόνια στις τάξεις του ένα ακατέργαστο διαμάντι προπονητικής ή τον επέλεξε ως τη φτηνή λύση που θα του υπαγορεύει τι θα κάνει; Οι παίκτες που και καλά είναι τώρα κομμένοι είναι βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού ή δεν ήθελε φέτος να τους πληρώσει γιατί έχει πέσει έξω στα οικονομικά του;
Είναι δεδομένο, είναι γεγονός, ότι τη φετινή χρονιά την σχεδίασαν (

Εδώ θέτω και ένα άλλο ερώτημα, που έχει ξανασυζητηθεί αλλά είναι και πάλι επίκαιρο : γιατί πρέπει σώνει και καλά να προσληφθούν ξένοι προπονητές, όπως ακούγεται ; Δεν υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες να πάρουν την ευκαιρία ;
waterboys έγραψε:Αυτό το σκεπτικό σου πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αν τα χρήματα που κερδίζει κάποιος δεν βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την αποδοσή του τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ελεύθερη αγορά, τότε εγώ ζω σε άλλο κόσμο. Και γιατί τα παίρνουν τότε ;
Είναι λεπτό το θέμα αλλά πολύ απλό. Τόσο απλό που ένας άνθρωπος με τιν γνώσεις σου στο χώρο δε θα έπρεπε να έχει απορία. Δεν μπορώ να γράψω κάτι παραπάνω όμως.
waterboys έγραψε:Γιατί τότε ο Γιαννουρής δεν έβαλε και τον Βλοντάκη και είχε τον Παπαναστασίου; Γιατί κράτησε τον Σαμαρτζίδη και δεν πήρε φερειπίν τον Mάζη; Γιατί απλούστατα χρειαζόταν κάποιους έμπειρους παίκτες για να μπορέσει η ομάδα να κυνηγήσει και κάποια αποτελέσματα.
Συμφωνώ μαζί σου, όμως ούτε ο Νώντας ούτε ο πιλότος είχαν δείξει σημάδια πτώσης ακόμα τότε. Ο Μάζης δεν ήταν ακόμα τόσο καλός, αλλά μην ξεχνάς ότι στη 13άδα μπήκαν και ο Μάκης Γεωργαράς (21 ετών) και ο Καλακόνας (20 ετών) και πήραν μεγάλη συμμετοχή. Ο Τεό ήταν 23 και ο Ψύχος 21.
Μήπως το ότι σήμερα δεν έχουν τις πρέπουσες διεθνείς εμπειρίες κάποιοι από τους νέους είναι επειδή παρακολλήσαμε στην παλιά φουρνιά ;
Ο Μυλωνάκης που είναι πια καλός παίκτης, δεν αποτέλεσε θέμα κριτικής στον Καμπάνια στο Μόντρεαλ ; Και τότε δεν προτιμούσαν κάποιοι να μπει άλλος παίκτης στη θέση του ; Ο Μυλωνάκης πότε θα έπαιζε, στα 28 του και αφού ο προκάτοχός του θα αποφάσιζε ότι "φέτος προτιμάει να κάνει διακοπές" ;
waterboys έγραψε:Δεν πιστεύω ότι έχει πέσει κανενός η απόδοση τόσο που δε μπορεί να παίξει πια, αντίθετα ορισμένοι θα έλεγα περνούν και δεύτερη νιότη. Μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές εξάλλου κι αποδεικνύεται νομίζω κι από τα φετινά αποτελέσματα στα κύπελλα Ευρώπης.
Θα πρέπει να μου κάνεις πλάκα. Ο επαγγελματίας αθλητής, πάνω απ'όλα, προσέχει τον εαυτό του και κάνει σωστή προπόνηση. Όχι απαραίτητα εξαντλητική, αλλά αν μη τι άλλο προπονείται με συνέπεια και σε σωστούς ρυθμούς. Βάλε και τη φυσική και αναπόφευκτη φθορά λόγω χρόνου. Δεν επιτρέπεται να γράψω περισσότερα.