Διαβαστε το ολο για να καταλαβουμε τι περιπου συμβαινει. Εχει και αναφορα στο πολο προς το τελος του αρθρου
«Θέλουν να κλείσουν το τμήμα!»
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι υπεύθυνοι του κολυμβητικού τμήματος του Εθνικού, με αφορμή τις δηλώσεις του προεδρεύοντα στον Ερασιτέχνη Σάββα Χατζησάββα στο «Goal» στις 5 Δεκεμβρίου, περί αδιαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του τμήματος.
Ο Γιώργος Τσάλτας, βοηθός του εφόρου του κολυμβητικού τμήματος, Απόστολου Μπουκουβάλα, σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για πολλά.
«Διάβασα ότι κατηγορούμαι από τον Εθνικό για αδιαφάνεια στο κολυμβητικό τμήμα. Πέρσι το καλοκαίρι ο Απόστολος Μπουκουβάλας παρέλαβε το κολυμβητικό τμήμα εν λευκώ από τη διοίκηση και ζήτησε τη βοήθειά μου. Οταν αναλάβαμε, πέρα από τα χρέη, ο Εθνικός είχε δύο διαδρομές στο Παπαστράτειο και εννέα αθλητές, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Τρίπολη τον Αύγουστο του 2007 δεν είχε αθλητή, αλλά ήταν εκεί δύο προπονητές και ένας συνοδός.
Από το 1994, όταν ο Εθνικός ήταν 4ος, η τύχη του κολυμβητικού αγνοείται. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει τρεις διαδρομές στο Παπαστράτειο, 32 αθλητές, εκ των οποίων οι 16 στην εθνική ομάδα και 40 παιδιά συνολικά αγωνιστική ομάδα και 400 αθλητές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. Το μπάτζετ του κολυμβητικού φέτος φθάνει τα 90 χιλιάδες ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν βαρύνουν το σύλλογο. Τα χρήματα αυτά δεν θα προέλθουν από τα έσοδα των ακαδημιών, αλλά από τις τσέπες του Τσάλτα, του Γρηγοριάδη και του Μπουκουβάλα και από χορηγίες φίλων. Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να βρουν χορηγούς, ίσως πλην του Χατζησάββα και του Γιάννη Γαρύφαλλου. Ολοι οι άλλοι δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ευρώ. Θέλουν τη διοίκηση για την καρέκλα; Αυτοί θέλουν να εξαφανιστεί το κολυμβητικό. Αυτή είναι η κατάρα του Εθνικού. Εάν ένα τμήμα πάει καλά, να το διαλύσουμε».
Εξώδικο σε Χατζησάββα
Παράλληλα ο Γιώργος Τσάλτας αποκάλυψε: «Πριν από 25 ημέρες ο Χατζησάββας είπε σε μια συνάντηση ότι είμαι νονός της νύχτας και ότι κυκλοφορώ με μπράβους. Του έχω στείλει εξώδικο και ζητάω να ανακαλέσει ενώπιον του ΔΣ και να το δημοσιεύσει σε μία εφημερίδα. Αν μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου (αύριο) δεν το κάνει, θα του κάνω μήνυση, όπου θα του ζητάω 2 εκατ. ευρώ. Ενα θα το δώσω στο Τζάννειο νοσοκομείο και ένα στο τμήμα πόλο και κολύμβησης του Εθνικού».
«Φεύγω με εγγυήσεις»
Επίσης έστειλε μήνυμα προς τη διοίκηση του Ερασιτέχνη: «Εγώ υπόσχομαι αύριο να φύγω, αν δεσμευτούν υπευθύνως ότι θα καλύψουν όλα τα έξοδα του τμήματος για τη χρονιά. Ολοι οι αθλητές έχουν τη δική μου εγγύηση ότι τον Οκτώβριο του 2009 θα έχουμε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε για τη φετινή χρονιά».
«Εκανε λάθος ο Βασιλόπουλος»
Η κουβέντα πήγε και στο τμήμα πόλο Ανδρών.
«Ο Γιώργος Βασιλόπουλος δεν έπρεπε να φύγει. Εκανε λάθος, αν κατέβαινε στις εκλογές τώρα θα ήταν πρόεδρος. Αυτοί δεν κυνήγησαν στο ΑΣΕΑΔ τις υποθέσεις των Μυλωνάκη και Βλοντάκη, που θα τις κέρδιζε ο Εθνικός, γιατί δεν είχαν χρήματα. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει στη διοίκηση 8 χιλιάδες ευρώ. Με αυτά πλήρωσαν τα δελτία των τριών Κροατών, την άδεια παραμονής τους, το δελτίο του Σαλπέα και ενός ακόμη αθλητή που απειλούσε ότι θα φύγει».
www.goalday.gr