DIOGO έγραψε:συγνωμη ρε παιδια... οταν λετε ερασιτεχνικες απολαβες τι εννοειτε? εγω δεν ξερω κανενα παικτη στην Α1 που να πληρωνεται ερασιτεχνικα... ολοι απο 10000 και ανω παιρνουν, την ωρα που αλλοι με πτυχιο ειναι στα 700-800
Ένα λάθος που κάνεις diogo είναι το εξής:
Τα 700 με 800 Ευρώ είναι σήμερα στην Ελλάδα ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη. Ένας αθλητής του πόλο που αγωνίζεται σε μία ομάδα της Α1 δεν είναι το αντίστοιχο του ανειδίκευτου εργάτη. Θεωρείται ένας φτασμένος επαγγελματίας στο χώρο του.
Για δες τη σύγκριση ανάποδα.
Ας πούμε ότι ο καλύτερος Έλληνας πολίστας σήμερα παίρνει 100.000 Ευρώ τον χρόνο. Σύγκρινέ τον με τον καλύτερο Έλληνα γιατρό ή με τον καλύτερο Έλληνα δικηγόρο ή με τον καλύτερο Έλληνα αρχιτέκτονα κλπ. Οι απολαβές του πολίστα κάτω από αυτό το πρίσμα φαίνονται μικρές έτσι δεν είναι;
Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι πλέον δεν είναι κι εντελώς ερασιτεχνικές οι απολαβές, απλά αυτό που νομίζω όλοι εννοούνε και το επισημαίνει πολύ σωστά κι ο naruto είναι πως ακόμα κι αν κάποιος γίνει ο καλύτερος στο πόλο δύσκολα θα μπορέσει να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα.
Και πάω στα λεγόμενα του tovarich ο οποίος λέει:
Είσαι οπαδός της θεωρίας που λέει ότι οι αθλητές δικαιούνται να βγαίνουν στη σύνταξη από τα 30-35;Αυτή είναι μία θεωρία που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Εάν είναι ικανοί να βγάλουν τόσα λεφτά, ώστε να τα επενδύσουν και μετά να μη δουλεύουν, καλώς. Εάν όχι, πρέπει να βρουν δουλειά, όπως όλοι.
Εδώ βρίσκεται κατά τη γνώμη μου και η ουσία.
Για φανταστείτε έναν αθλητή του πόλο που βγαίνει στην αγορά εργασίας στα τριάντα κάτι του χωρίς πτυχίο, χωρίς προϋπηρεσία σε κάποιο κλάδο εργασίας πλην του αντικειμένου του, τι δουλειά μπορεί να βρει; Ποιος θα τον προσλάβει ανειδίκευτο σε αυτή την ηλικία για να κάνει τι; Το μόνο που ενδεχομένως ξέρει να κάνει είναι τον προπονητή.
Είναι πολύ τραγικό αν κάτσει κανείς και το σκεφτεί... (Ξεφύγαμε βέβαια λίγο από το topic Ολυμπιακός αλλά δεν πειράζει)