ΞΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ & ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ειδήσεις από τα πρωταθληματα Α1 κατηγορίας παλαιότερων ετών

ΞΕΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ & ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευσηαπό delfos » Σάβ Μάιος 09, 2009 6:48 pm

ΕΚΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 3ος ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ. ΤΙ ΕΝΟΟΩ, ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΚΤΗ & ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ & ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.Η ΚΟΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑΝΑ ΕΝΣΧΥΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΕΝΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΜΠΟΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ Η ΚΟΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ & ΔΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ & ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ & ΣΤΗ ΥΠΟΛΟΠΗ ΕΥΡΩΠΗ & ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΙΑ & ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ(ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ'ΦΑΓΕ & Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ)ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΑΙΖΟΝ Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 4 η 5. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.
delfos

Δημοσίευσηαπό PEREZ » Σάβ Μάιος 09, 2009 8:38 pm

Η αποψη μου ειναι, ενας ξενος στο Ελληνικο πρωταθλημα πρωταθλημα και οσους θελουν στα Ευρωπαικα πρωταθληματα, προσοχη οταν λεω ξενο εννοω αυτο που ολοι ξερουμε και οχι αυτο που λεει η Ευρωπαικη ενωση, δηλαδη ενας που δεν θα παιζει στην Εθνικη ομαδα.
PEREZ

Δημοσίευσηαπό vs » Σάβ Μάιος 09, 2009 9:06 pm

Όταν λέμε ότι "οι ομάδες έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση", εννοούμε ότι οι 3 ξένοι πλέον είναι βαρύ φορτίο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, έτσι δεν είναι ; Tespa, μακάρι να περάσει αν και δε νομίζω ότι πλέον υπάρχουν ξένοι που θα έπαιζαν μόνο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να μην το ξεχάσω : η μοναδική ιταλική ομάδα που επέπλευσε φέτος στην Ευρώπη, η Προ Ρέκο, ουσιαστικά πάλι 5 ξένους έχει :lol:
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό doom » Κυρ Μάιος 10, 2009 11:13 am

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 10:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό bellos » Δευτ Μάιος 11, 2009 11:17 am

σαφώς και είναι καλό για την ανάπτυξη του αθλήματος η μείωση των ξένων. πρέπει να παίζουν περισσότεροι μικροί μήπως και ξαναβγάλουμε ταλέντα τις φουρνιάς που φεύγει και αφήνει μεγάλο κενό. Όσο για το οικονομικό νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες δεν αντέχουν ούτε δύο ξένους για του χρόνου γιατί εκτός του μισθού έχει και άλλα έξοδα ο ξένος.
επιπλέον δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε οι ομάδες να υποχρεούνται να έχουν περισσότερους μικρούς παίκτες στην 13αδα η 15αδα και να τους έχουν ενεργούς όπως στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που πρέπει ανά πάσα στιγμή στην 11αδα να βρίσκονται κάποιοι παίκτες μικροί.
να υποχρεώνονται δηλαδή οι ομάδες να έχουν στην επτάδα πάντα 1 18αρη , όταν γίνεται αλλαγή να μπαίνει άλλος 18αρης
bellos

Δημοσίευσηαπό TooTall » Δευτ Μάιος 11, 2009 11:47 am

doom έγραψε:Οσον αφορα το οικονομικο, τα μπατζετ πανω κατω ιδια θα παραμεινουν, αφου τα χρηματα που θα δινονταν στους ξενους θα τα παρουν οι Ελληνες, που οικονομικα θα ενισχυθουν σε σχεση με τα τωρινα δεδομενα.

Αυτο προυποθετει βεβαια οτι τα μπατζετ των ομαδων θα παραμεινουν σταθερα το οποιο δεν ακουγεται και τοσο πιθανο, σωστα;
TooTall

Δημοσίευσηαπό vs » Δευτ Μάιος 11, 2009 12:46 pm

Παιδιά, πολύ καλά είναι όλα αυτά που λέμε αλλά οι αλλαγές αυτές είναι εκτός πραγματικότητας, τουλάχιστον άμεσα. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΝΕΠ δεν έχουν παίκτες κάτω των 18 και βασίζονται σε βετεράνους και ξένους. Να τους περιορίσεις τους ξένους πάει καλά. Αλλά να τους αλλάξεις και το 1/7 της 7άδας, πάει πολύ. Αλλάζει όλο το πρωτάθλημα.

Εδώ άλλαξαν τη νομοθεσία στο 28+10 κυρολεκτικά μέσα σε μια νύχτα επειδή έτσι συνέφερε τον Ολυμπιακό. Μετά πήγαμε από τον 1 ξένο στους 3 πάλι σε μία νύχτα επειδή μόνο έτσι ο Ολυμπιακός μπορούσε να ξαναπάρει το πρωτάθλημα άμεσα. Ούτε καν με 2 ξένους.

Το θέμα είναι τι θα κάνουν τα σωματεία για να μαθουν εγκαίρως τι θα ισχύσει του χρόνου.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί ο περιορισμός των ξένων θα ανεβάσει το κασέ των Ελλήνων, ακόμα και με τα ίδια μπάτζετ. Οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι πια πεσμένοι και παίρνουν εδώ και χρόνια πολύ περισσότερα απ'ό,τι αξίζουν. Έχουν αράξει ο καθένας εκεί που είναι και ζήτημα αν λήγουν 2-3 συμβόλαια αυτό το καλοκαίρι. Τα κασέ τους δε είναι τόσο ψηλά, που για να έχουν υψηλότερες προσφορές, οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα πρέπει να ρισκάρουν πάρα πολύ.
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό oranjewp » Δευτ Μάιος 11, 2009 3:07 pm

Ποσες ομαδες εχουν 3 ξενους??Αντε και ανοιξανε 10 θεσεις,σωθηκε το αθλημα??Επιδερμικα πολυ το πιασαμε το θεμα ενω υπαρχει πολυ βαθος..Δεν ειναι πανακεια η μειωση των ξενων..ειναι ενα πρωτο βημα αλλα μην σταθουμε μονο εκει...
ΥΓ1.Μεγαλη αγαπη του εχεις του ΟΣΦΠ φιλε νς!!!Δηλαδη για οτι κακο γινεται υπαρχει απο πισω ο Ολυμπιακος και συνομοτει εις βαρος ολων για να παιρνει τα πρωταθληματα γιατι αλλιως θα τα εχανε...!!!
ΥΓ2.Μπορεις να μου πεις που ευνοηθηκε ο Ολυμπιακος σχετικα με το 28+10????
oranjewp

Δημοσίευσηαπό doom » Δευτ Μάιος 11, 2009 4:03 pm

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 9:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό vs » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:17 pm

Την ιδέα περί 18άρη στην 7άδα ούτε εγώ την εξέφρασα και απ'όσο ξεέρω ούτε η Βουλιαγμένη. Εδώ μέσα τη διάβασα, από τον bellos. Η προσωπική μου άποψη είναι οι όποιες αλλαγές πάντα να γίνονται με προοπτική αλλά σταδιακά και όχι με προχειρότητα και σπασμωδικά. Εν προκειμένω, να μειωθούν οι ξένοι στους 2 και ότι δεν είναι δυνατόν εν έτει 2009 να επιβάλουμε ηλικιακούς κανόνες στην 7άδα.

Επίσης, με έναν ξένο τσακίζουμε κάθε ελπίδα ελληνικής ομάδας για διάκριση στην Ευρώπη και νομίζω ότι οι κόντρες στην Ευρώπη είναι πιο απαραίτητες για τους ανερχόμενους νέους, από ότι 1-2 "υποχρεωτικά" οκτάλεπτα σε ένα αποδυναμωμένο πρωτάθλημα.

Ξέρω, παράλληλα ότι άλλο η δεκαετία του '80 με τους μηδέν ξένους και τα κλειστά σύνορα στην Ευρώπη κλπ. και άλλο τώρα, 20 χρόνια μετά (με ανοιχτά σύνορα, κοινοτικό δίκαιο κλπ.). Οπότε μιλάμε απλώς για ανάλογα μεγέθη. Επίσης, όλοι "θέλουμε νέους" αλλά κάποιος πρέπει να ξεφύγει από τα ευχολόγια και να κάνει και κάτι. Κάτι που συνεπάγεται και το ανάλογο κόστος στα αποτελέσματα. Γι αυτό πέρα από τη σχέση και τη συμπάθεια που έχω με τη Βουλιαγμένη, σέβομαι και αυτό που γίνεται π.χ. στο Φάληρο.

Τώρα σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό (oranjewp), όπως καλλιεργούνται ο σεβασμός και οι συμπάθειες, έτσι γίνεται και με τις αντιπάθειες. Εγώ δεν τον αντιπαθώ καν. Ολυμπιακός είμαι, αν θέλεις το πιστεύεις. Αλλά δεν μπορώ να κάνω και το μαλάκα. Εξηγούμαι :

Το 2006, που ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, νέοι παίκτες (ικανοί να τον ενισχύσουν άμεσα) δεν υπήρχαν και η μόνη του διέξοδος για να αναστρέψει την κατάσταση ήταν να αυξηθούν οι ξένοι. Το ότι έγιναν κατευθείαν σε 3 από 1 μόνο εμένα μου λέει κάτι ;

Επίσης, για το 28+10, πώς γίνεται να μη θυμάσαι ότι η όλη ιστορία έγινε για το Θωμάκο και τελικά απέφερε στον Ολυμπιακό (αντί για το απόλυτο μηδέν) τον Γιώργο Αφρουδάκη ;

Επίσης, πέρα από τίς σκοπιμότητες του ΣΕΑΥ, πώς σου φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός πρωτοστάτησε στο 28+10 για τους Έλληνες, την ίδια ώρα που άνοιγε την αγορά για τους ξένους ;

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε όποιον πρωτοκλασάτο έβρισκε ελεύθερο (π.χ. Σάντα) αλλά με 1 ξένο αντί για 3 και χωρίς το Θωμάκο, το βλέπεις πολύ πιθανό να κυριαρχούσε για πλάκα τα 3 τελευταία χρόνια ; Να μην το πάμε πιο πέρα και μιλήσουμε για την Ευρώπη, διότι εκείνη την περίοδο είχε κλείσει 3 ή 4 χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη στους ομίλους.

Κάνω, λοιπόν, κάπου λάθος ;
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό vs » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:34 pm

Φέτος οι ξένοι είναι :
3 : Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΝΕΠ, ΝΟΠ, ΠΑΟΚ, Εθνικός
2 : Βουλιαγμένη, Φάληρο, Χανιά
1 : Χίος
0 : Πανιώνιος, Ηρακλής

Από αυτούς που έχουν 3 καθόλου τυχαίο ότι μόνο ο ΝΟΠ έχει χαμηλό μ.ό. ηλικίας. Και ακολουθεί ο Εθνικός, που όμως φέτος τελούσε υπό "ειδικές συνθήκες".

Στον ΠΑΟΚ ο 3ος ξένος ήταν η 1η αλλαγή ενώ στον Ολυμπιακό μαθαίνω ότι συχνά είναι εκτός 13άδας.

Δύο από τους ανταγωνιστές της Βουλιαγμένης είναι η Χίος (1 ξένος φέτος + πρωτοφανείς καθυστερήσεις πληρωμών) και ο Πανιώνιος (0 ξένοι), ενώ και το Φάληρο ακούγεται ότι του χρόνου θα έχει ούτως ή άλλως μόνο 1 ξένο. Μικρό το (σωματειακό της) όφελος, λοιπόν :wink:

Ό,τι και να γίνει, όμως, η ΚΟΕ πότε θα ενημερώσει επίσημα τις ομάδες για το τι μέλλει γενέθαι ; Μήπως και οι ομάδες πρέπει να κάνουν μια άτυπη επιτροπή (κρατιέμαι και δε λέω τη λέξη Λίγκα, διότι μετά θα πρέπει να φέρετε και ξένους παράγοντες :lol: )
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό doom » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:38 pm

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 8:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό doom » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:40 pm

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 8:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό vs » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:49 pm

Δημήτρη, συμφωνώ σε αυτά που λες, απλώς δε θυμάμαι προηγούμενη χρονιά που ο Εθνικός να είχε 3 ξένους. Οι δε παίκτες (Αφρουδάκης κλπ.) καλά έκαναν και άλλαζαν εργοδότες γιατί δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να έχουν μόνο δικαιώματα και οι παίκτες και οι προπονητές μόνο υποχρεώσεις. Δεν χωράνε παίκτες-σημαίες και παίκτες-"αρρωστάκια" στον επαγγελματικό αθλητισμό, μόνο σωστοί επαγγελματίες.

Και σε ό,τι αφορά το βόλλεϋ έχεις δίκιο. Το σκηνικό άλλαξε όταν μπήκαν νέοι χορηγοί στο άθλημα και κάποιοι σύλλογοι (ο Ηρακλής) άρχισαν να λειτουργούν πιο τεχνοκρατικά, όχι μόνο ακολουθωντας τις αλλαγές της εποχής αλλά εισάγοντας και τις δικές τους καινοτομίες.

Δεν είναι λύση όμως αυτό που κατέληξε να συμβαίνει, δηλαδή 4 ξένοι βασικοί και κανας-δυο ακόμα ελληνοποιημένοι.
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό doom » Δευτ Μάιος 11, 2009 5:58 pm

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 8:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό pisin-os » Δευτ Μάιος 11, 2009 7:54 pm

:lol: :lol: :lol: η πρεπει να του παρεις τους παιχτες (βλεπε εθνικος) :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
pisin-os

Δημοσίευσηαπό doom » Δευτ Μάιος 11, 2009 10:51 pm

Τελευταία επεξεργασία από doom και Τρί Ιουν 08, 2010 8:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
doom

Δημοσίευσηαπό vs » Δευτ Μάιος 11, 2009 11:09 pm

Ναι, αλλά άμα τους πάρεις μετά θα πρέπει και να τους πληρώσεις. Και όπως λέει και το ανέκδοτο ... αρχίσαμεεεεεεε :lol:
Άβαταρ μέλους
vs

Δημοσίευσηαπό No 7 » Τρί Μάιος 12, 2009 1:34 am

vs έγραψε:Ναι, αλλά άμα τους πάρεις μετά θα πρέπει και να τους πληρώσεις. Και όπως λέει και το ανέκδοτο ... αρχίσαμεεεεεεε :lol:

Γιατί,αυτοί τους πληρώσανε...? :lol:
Άβαταρ μέλους
No 7

Δημοσίευσηαπό oranjewp » Τρί Μάιος 12, 2009 10:51 am

Συγνωμη φιλε νς αλλα μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα.Ο Ολυμπιακος δεν ευνοηθηκε απο την υποθεση Θωμακου και το 28+10.Αυτος που ΙΣΩΣ να ευνοηθηκε ειναι ο Πανιωνιος και φυσικα ο παικτης.Εν πασει περιπτωση ο Ολυμπιακος εδωσε Θωμακο και λεφτα για Αφρουδακη,γιατι ο Γιαννης ειχε συμβολαιο νομιζω και δεν μπορουσε να φυγει αμεσα.
Οσο για τους 3 ξενουσ σωστα λεει ο doom οτι πρωτος ο Εθνικος κινηθηκε.Και οπως βλεπεις δεν υπαρχει 3ος ξενος φετος στον Ολυμπιακο.. :lol:
Φυσικα σε πιστευω οταν μου λες πως εισαι Ολυμπιακος,δεν εχεις λογο να μου πεις ψεματα.Και ειναι υγιες να υπαρχουν και τετοιοι Ολυμπιακοι.Απλα πιστεψε και εμενα οτι ολα αυτα τα γραφω αλλα δεν ειμαι Ολυμπιακος :!:
oranjewp

Επόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις από τα πρωταθληματα Α1 κατηγορίας παλαιότερων ετών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης