από statler » Παρ Ιουν 20, 2008 11:46 pm
Για να χαλαρώσουμε λίγο...
Είμαι αυτός που ανέφερε πρώτος την περίπτωση του Β. Ομίλου. Αλλά δε χρειάζεται να αρχίσουμε τα κομπλεξικά του τύπου 'το κατεστημένο της Αθήνας', 'Ελλάδα είναι απο τη Λάρισα και κάτω' κτλ...
1α. Αν και φέτος δε βρέθηκα στη κλήρωση αλλά ρώτησα 2 διαφορετικά άτομα (ήμουν πέρσι και πρόπερσι), όντως δεν ήρθε κανένας στη κλήρωση από τις ομάδες της Β. Ελλάδας. Άρα δεν υπήρχε και κανένας να δηλώση την αντιθεσή του για αυτή την αδικία (γνώμη μου).
1β. Σίγουρα οι ομάδες των 2 ομίλων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα είναι πολύ πιο δυνατές από τις περισσότερες ομάδες του Β. Ομίλου αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να δώσεις τη δυνατότητα να περάσει και τρίτη ομάδα. Επειδή είναι δύσκολο να παιχτεί τελική φάση με 9 ομάδες, ίσως θα ήταν καλύτερο να περνάγαν 2 από κάθε όμιλο.
- Sozer για τη διαφορά δυναμικότητας που ανέφερες κι οτι πρέπει να λεχθεί, δεν έχεις δίκιο. Αν είναι έτσι, να διαλέξουμε από τις 18 ομάδες τους 6 κατά τεκμήριο καλύτερους και να τους πάμε κατευθείαν στη τελική φάση. Αλλά δεν είναι έτσι. Όλοι ξεκινάνε με 0 Βαθμούς, άρα ολοι είναι ίσοι.
2. Για τη κλήρωση τώρα. Όντως είναι αστεία η διεξαγωγή της. Και είναι ως εξής. Μαζέυονται όλοι σε μια αίθουσα (όσοι έρχονται) και ξεκινάνε τις πλάκες. Λένε τις μ@#$ τους και σε κάποια φάση, όταν αρχίσουν να πινάνε, μπαίνουν και στο ψητό. Εκείνη την ώρα αποφασίζουν με πιο τρόπο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Δηλ. σε πόσους ομίλους, με πόσες ομάδες, σε ποιες πισίνες, το πως θα διεξαχθεί η τελική φαση κτλ κτλ. Ανάλογα τις πισίνες που είναι διαθέσιμες (οποιος έχει δηλώσει οτι θέλει να πάρει όμιλο). Μοιράζονται οι ομάδες γεωγραφικά και όσες περισσεύουν (συνήθως αθηναϊκές) ρωτόνται αν θέλουν να πάνε στη περιφέρεια. Ε και εκεί είναι που γίνεται το μαγείρεμα. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν πολύ στάνταρ.
-G.Z. η κλήρωση λογικό είναι να γίνεται στην Αθήνα (όπως και η τελική φάση) αφού εδώ είναι τα γραφεία της ΚΟΕ. Αν θέλεις να γίνουν κάπου αλλού δε νομίζω να σου φέρει αντίρρηση κανείς, αρκεί να κάνεις τα έξοδα στα μέλη της ΚΟΕ και στους αρχηγούς αποστολών. Και μη μου πεις οτι σε εσάς δε τα κάνουν για να κατέβετε στη κλήρωση. Μιλάμε για 12 από τις 18 ομάδες και πολλά έξοδα.
Τέσπα, εγώ είμαι υπέρ στο να θέσουν βέτο οι ομάδες του Β. ομίλου και να μη κατέβουν να παίξουν αν δεν τους δώσουν είτε μια ομαδα extra είτε να μειώσουν μια ομάδα από τους υπόλοιπους. Αν και δε με συμφέρει αυτό γιατί εμείς μάλλον για 3οι πάμε στον όμιλο...