Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. - Αντίστροφη μέτρηση -

Ειδήσεις από τα πρωταθληματα Α1 κατηγορίας παλαιότερων ετών

Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. - Αντίστροφη μέτρηση -

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Τρί Μάιος 05, 2009 8:26 am

Συντάχθηκε απο τον/την Vanroy στο http://www.paokmania.gr
δημοσ. στις :Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009
http://www.paokmania.gr/index.php/el/articles/management/1593-as-paok-ekloges.html
Αιρετός άρχοντας ή Αρχομανής ;
Τέλη Μαϊου θα διεξαχθούν ίσως οι πιο σημαντικές εκλογές του ΑΣ στην ιστορία του συλλόγου μας. Το μόνο που μας νοιάζει ως paokmania.gr είναι να βγει από την διαδικασία νικητής ο Π.Α.Ο.Κ.

Τις τελευταίες ημέρες ζητήσαμε από τους αναγνώστες μας να μας στείλουν την άποψή τους για αυτές τις εκλογές και για το τι προσδοκούν από την νέα διοίκηση που θα προκύψει. Εδώ και μερικές μέρες αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα και σε συχνά διαστήματα θα δημοσιεύουμε τα δικά σας άρθρα και θα φιλοξενούμε τις δικές σας απόψεις. Ήδη έχουμε δημοσιεύσει την άποψη του tad και του f1rm4.
Αυτή τη φορά δημοσιεύουμε ένα κείμενο του μέλους του Paokmania,Vanroy

Κοινωνός ή Ιδιώτης, Ιδιώτευση ή Ιδιωτεία, Αιρετός άρχοντας ή Αρχομανής; Διλήμματα και σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Α.Σ.

Όταν άκουσα για εκλογές στον Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. η πρώτη μου αντίδραση ήταν θυμηδία τόσο απέναντι στη λέξη Α.Σ. όσο και στη λέξη εκλογές.

Κάθε φορά που γίνεται κουβέντα γύρω από τον Α.Σ. και καμπάνια για εγγραφή μελών, θέτω το εξής δίλημμα: Να γίνω κοινωνός του Ερασιτέχνη ή να παραμείνω ιδιώτης; Και λέγοντας ιδιώτης εννοώ την μη συμμετοχή στα κοινά κατά την ερμηνεία του όρου στην Αρχαία Ελλάδα. Διότι ο όρος κατά την δεύτερή του ερμηνεία σημαίνει και ηλίθιος, εξ ου και idiot στην αγγλοσαξονική γλώσσα.

Στο άρθρο 1 του καταστατικού του Π.Α.Ο.Κ. ορίζεται ότι: «Σκοπός του σωματείου είναι η αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων των μελών του, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με τη χρησιμοποίηση της γυμναστικής και της αγωνιστικής για τους αθλούμενους καθώς και τη διάδοση του αθλητισμού γενικά» .

Διαβάζοντας το άρθρο 1, σε πρώτη σκέψη το να γίνει κάποιος μέλος του Ερασιτέχνη είναι δείγμα υγείας και καλών προθέσεων, καθότι περισσότερα μέλη συνεπάγονται ενδυνάμωση του Π.Α.Ο.Κ. και διεύρυνση αυτού του αθλητικού σωματείου που θα δώσει μια υγιή διέξοδο στη νεολαία και γαλούχησή της με τα ιδεώδη του αθλητισμού, καθώς επίσης θα αποτελεί και συνεκτικό δεσμό μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών με ποίκιλλες κοινωνικές πεποιθήσεις.

Η πραγματικότητα της ζωής όμως αλλοιώνει συχνά αυτούς τους σκοπούς και τους θέτει σε δεύτερη μοίρα. Η πραγματικότητα δείχνει μια θολή κατάσταση, όπως γίνεται συνήθως με τους θεσμούς στην Ελλάδα. Εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, διαπλοκή πολιτικής και προώθηση μικροκομματικών επιδιώξεων του καθενός, προσωπικές φιλοδοξίες, ματαιοδοξία και εγωκεντρικοί χαρακτήρες, αρχομανία και γάντζωμα σε καρέκλες αλλοιώνουν τους θεσμούς και τους συλλόγους και αποτρέπουν έναν πολίτη να ασχοληθεί ενεργά, προτιμώντας την ιδιώτευση (αποχή από τα κοινά) και όχι την ιδιωτεία (ανοησία) της συμμετοχής.

Είναι προφανές πως δεν αναφέρομαι στα υπάρχοντα μέλη ή τα επίδοξα μέλη του Α.Σ. όταν μιλώ για «ιδιωτεία», αλλά στο πως θα ένιωθα προσωπικά, αν συμμετείχα υπό τις παρούσες συνθήκες και τις σκιώδεις συνεννοήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα, χωρίς κανένας να μιλά ανοικτά και ανυπόκριτα, όπως θα άρμοζε σε έναν επίδοξο «ηγέτη» και δη ΠΑΟΚτσή. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη συμμετέχουν επειδή ακριβώς προσπαθούν να εξυγιάνουν μια εδραιωμένη κατάσταση και έχοντας όραμα για έναν δημοκρατικό και πολυπληθή Ερασιτέχνη, ευθαρσώς δηλώνουν το παρών για να αλλάξουν εκ των έσω την κατάσταση.

Το δίλημμα ωστόσο μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ψευδό-δίλημμα και η συμμετοχή του λαού στον Ερασιτέχνη να γίνει μονόδρομος, αρκεί όποιος επιθυμεί και διεκδικεί την εκλογή του στη διοίκηση του Α.Σ. να έχει καθαρές απόψεις, να εξαγγείλει τους στόχους του με σαφείς προεκλογικές διακηρύξεις και να είναι αποφασισμένος να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας στους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. Ότι ακριβώς έγινε και στην ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Όσο υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου και ελλιπής ενημέρωση, ο κόσμος απωθείται από την ενεργό συμμετοχή. Η διοίκηση που θα εμπνεύσει είναι αυτή που θα θέσει τους εξής στόχους:

1) Οικονομική διαφάνεια και ενημέρωση. Τα ποσά που εισπράττει ο Ερασιτέχνης από τις συνδρομές, τις κρατικές επιχορηγήσεις, τα εισιτήρια από το γήπεδο της Τούμπας κ.τ.λ. να παρουσιάζονται σε όλους τους οπαδούς του Π.Α.Ο.Κ. και όχι μόνο στα μέλη. Διότι τόσα χρόνια με τα εκατοντάδες εισιτήρια πληρώνει και συντηρεί τον Α.Σ. ακόμη και όποιος δεν είναι μέλος, αλλά πηγαίνει τακτικά στο γήπεδο ως θεατής. Συνεπώς ο κάθε οπαδός έχει δικαίωμα στην ενημέρωση είτε είναι μέλος είτε όχι, τόσο γιατί ακούσια συνεισφέρει οικονομικά στον Α.Σ., όσο και γιατί απλά είναι οπαδός του Π.Α.Ο.Κ.

2) Παροχή ανέσεων σε όλους τους αθλητές του Π.Α.Ο.Κ. Σημασία έχει να αυξηθεί ο αριθμός των αθλητών κάθε ηλικίας και να οργανωθούν άρτια όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός και φαινόμενα όπως το ντόπινγκ θα πρέπει αυστηρά να εξοστρακισθούν από τον σύλλογο. Σημασία δεν έχουν οι τίτλοι αλλά το «ευ αγωνίζεσθαι», ρήση που ηχεί ως παρωχημένη, αλλά έχει διαχρονική αξία. Αν έρθουν επιτυχίες και αξιοπρεπείς επιδόσεις καλώς να ορίσουν, μέσα όμως από τις κατάλληλες υποδομές και όχι με αθέμιτα μέσα.

3) Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Εδώ κυριαρχεί το θέμα του νέου γηπέδου του ποδοσφαιρικού τμήματος που θα προσφέρει και τους χώρους για άθληση των τιμημάτων του ΑΣ. Μελέτες και χρονοδιαγράμματα, τρόπους χρηματοδότησης, προβλήματα και πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η τοποθεσία κάθε πιθανής πρότασης στο θέμα του νέου γηπέδου, κρίνονται ως εκ των ων ουκ άνευ. Και όλα αυτά μπορούν να είναι έτοιμα προς παρουσίαση και ψήφιση της καλύτερης λύσης μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι, γνώσεις και ανιδιοτελείς σκοπούς. Πού, πώς, πότε, όλα στο φως.

4) Απεξάρτηση από κομματικά συμφέροντα και προσωπικά επιχειρηματικά σχέδια, χρησιμοποιώντας τον Π.Α.Ο.Κ. και το γήπεδο. Να τονίσω ότι κάθε αιρετός άρχοντας αφιερώνει χρόνο και κόπο. Άρα είναι πλήρως θεμιτό να αποκομίζει δόξα και διαφήμιση τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως νομίζει στην υπόλοιπη κοινωνική δραστηριότητά του. Αυτά είναι τα θεμιτά παράπλευρα οφέλη του εκλέγεσθαι , αλλά εις ότι αφορά τον θεσμό Π.Α.Ο.Κ. κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί ευθέως ως όχημα για τα προσωπικά του σχέδια και καμία άμεση παρέμβαση εν ονόματι του Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι επιτρεπτή. Υπερτονίζω την διαπλοκή αυτή, γιατί μάς κράτησε στην ανυποληψία για χρόνια, με κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις κυρίως στο μπάσκετ τη δεκαετία του 90’ και εσχάτως στο ποδόσφαιρο, όπου η διοίκηση Ζαγοράκη απέδειξε ότι μπορεί να μεγαλουργήσει στηριζόμενη στον κόσμο και μόνο σ’ αυτόν.

5) Οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ και ΚΑΕ, ειδικά όταν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για κακοδιαχείριση από τους εκάστοτε προέδρους των. Ο οργανισμός Π.Α.Ο.Κ. δεν πρέπει να εξαρτάται από τις εκάστοτε διαθέσεις της Πολιτείας ή του κάθε παράγοντα, αλλά θα πρέπει να έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης από τα κατά καιρούς παρασιτικά στοιχεία, μέσα από τις ασφαλιστικές δικλείδες ενός υγιούς και ασφαλώς πολυπληθούς Α.Σ.

Συμπερασματικά, σωστή, αυτόνομη, ειλικρινής διοίκηση και αθρόα λαϊκή συμμετοχή στα δρώμενα του Ερασιτέχνη συνδέονται με αμφίδρομη σχέση. Όποιος επιθυμεί τα ηνία του Α.Σ. ας διαβάσει το άρθρο 1 του καταστατικού του Π.Α.Ο.Κ. ξανά και ξανά, μέχρι να το εμπεδώσει. Αν πάλι το διαβάσει και δεν καταλάβει την σημασία του, τότε ας πορευθεί με βάση την εξής φράση: “Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για μεγάλο διάστημα, μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μεγάλο διάστημα”. Κανείς δεν περιμένει θαύματα, το μόνο που έχει ανάγκη ο κόσμος του ΠΑΟΚ νομίζω ότι είναι τα καθαρά λόγια.
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Τετ Μάιος 06, 2009 7:14 am

Εν αναμονή των εξελίξεων στον ερασιτέχνη

Μετά την ανακοίνωση του "Μετώπου για τη Λαϊκή Βάση του ΠΑΟΚ" αναμένεται να δρομολογηθούν περισσότερες εξελίξεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές του Ερασιτέχνη.
Και αυτό διότι σήμερα (5-5-09)θα κριθεί αν τελικά υπάρξει και δεύτερο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΑΣ ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που ξεκίνησε διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ενωτικού και ενιαίου ψηφοδελτίου, πριν ανακοινωθεί η εκ νέου υποψηφιότητα του Θανάση Κατσαρή με τη στήριξη του Ηλία Βιολίδη, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το τι πρόκειται τελικά να κάνει.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ είχε μιλήσει και με τον Θανάση Κατσαρή για τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τάσεων που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά οι εξελίξεις ήταν διαφορετικές.

Οπως και να έχει πάντως η υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ αποτελεί το πρώτο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές ακόμη και αν υπάρξει και δεύτερο ψηφοδέλτιο.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ Α.Σ. http://www.paok1926.gr/clientfiles/file/aitisiaspaok.pdf
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Σάβ Μάιος 09, 2009 10:22 am

Ανακοίνωση με αιχμές προς τον υποψήφιο για την διεκδίκηση του ερασιτέχνη, Γιάννη Παπαδόπουλο, εξέδωσε η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Και δεύτερο ψηφοδέλτιο στον Ερασιτέχνη από τον Παπαδόπουλο
Εικόνα
"Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. θέλησε να κρατήσει διακριτική στάση στις επερχόμενες εκλογές του ερασιτέχνη Π.Α.Ο.Κ. Κάναμε την επιλογή που πιστεύουμε, ότι θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο.Κ.

Η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου αν δεν την ακολουθούσαν εμπρηστικές δηλώσεις, γεμάτες υπαινιγμούς για την διαφάνεια και την εντιμότητα της πρότασής μας. Ο κ. Παπαδόπουλος, που ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κινδυνολογούσε για την συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αναρωτιέται σήμερα για νομικά κωλύματα…

Οι υπέρμετρες, έστω προσωπικές, φιλοδοξίες του καθενός δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη στην ενότητα του Π.Α.Ο.Κ.. Η αγωνιώδης προσπάθεια κατάληψης αξιώματος (της ΚΑΕ πιο πριν, του Α.Σ. τώρα) δεν είναι δικαιολογία να ανακαλύψει ξαφνικά ο κ. Παπαδόπουλος, διακωμωδώντας βάναυσα το όνομα του μεγάλου συλλόγου μας, ότι ο κ. Κατσαρής είναι πάνω από τον Π.Α.Ο.Κ.
Εικόνα
Η εξυγίανση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. είναι ένα όραμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, είναι σήμερα εφικτή χάρη στη συσπείρωσή τους και στη συνεχόμενη αιματηρή προσπάθεια. Την τρομακτική αυτή ενότητα είναι αδιανόητο πρώην στελέχη της Π.Α.Ε. να επιχειρούν να την ροκανίσουν προς ίδιον όφελος. Όποιος προσπαθεί –δημόσια ή στο σκοτάδι, με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους- να καπηλευθεί αυτή την προσπάθεια είναι υπόλογος απέναντι στον ίδιο τον κόσμο.
Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ."

σΥΜΠΛΗΡΩΝΩ :Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ή PAOK F.C (oxi faceBook...) =πΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ αΝΩΝΥΜΗ εΤΑΙΡΙΑ Π.Α.Ο.Κ.
Εικόνα
Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. = αΘΛΗΤΙΚΟς σΥΛΛΟΓΟς πΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟς αΘΛΗΤΙΚΟς οΜΙΛΟς κΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ
Ετσι για την αποφυγή παρε3ηγησεων !!!
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό vs » Σάβ Μάιος 09, 2009 4:36 pm

έΧΕΙΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ cAPS lOCK φΏΤΗ
Άβαταρ μέλους
vs
 
Δημοσιεύσεις: 3397
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 22, 2007 1:46 pm

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Κυρ Μάιος 10, 2009 7:00 pm

Ποιος Παπαδόπουλος;

Μόνο ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να απασχολεί την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο αγώνα, έναν αγώνα που μπορεί να είναι η αφετηρία για την υπέρβαση μίας ομάδας και μίας διοίκησης που ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στα πλέι οφ, έχει δικαιώσει την πλειοψηφία του παοκτσήδικου κόσμου για την στήριξη του.

Άλλωστε ποιος είναι ο Παπαδόπουλος δεν κατάλαβα;


Που ήταν ο Παπαδόπουλος πριν ο Ζαγοράκης τον βάλει στην διοίκηση;

Μήπως άλλωστε δεν ήταν αυτός που πήδηξε πρώτος από το καράβι;

Θα πρέπει επίσης να απαντήσει στα μέλη του ερασιτέχνη που ζητάει τώρα την ψήφο τους, αλλά και σε όλο τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ., γιατί μας είπε ψέματα όταν έφυγε από την ΠΑΕ με την δικαιολογία πως "έχει μεγάλο φόρτο εργασίας".

Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. που δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη πως κανέναν δεν ενόχλησε κανέναν που ο Παπαδόπουλος κατέθεσε υποψηφιότητα στον ΑΣ. Πολύ καλά έκανε Αυτό που ενόχλησε όλους ήταν η προσπάθεια του να διχάσει, και να ρίξει βολές κατά της ΠΑΕ.

Θα περιμέναμε από τον κ. Παπαδόπουλο και το ψηφοδέλτιο της ΜΕΛΒΑ,-μιας που εκτός της θέσης που είχε στην ΠΑΕ δεν γνωρίζουμε τι είναι ικανός να κάνει- να βγάλει μία ανακοίνωση με τις θέσεις του για τον ΑΣ Π.Α.Ο.Κ. Τις προτάσεις του, τα μελλοντικά σχέδια του, το πρόγραμμα του!

Τι είδαμε; Ούτε πρόγραμμα(!), ούτε σχέδια για το τι πρόκειται να κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος, αλλά μία ανακοίνωση με υπονοούμενα προς την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ!

Το πιο σημαντικό; Ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΠΑΕ αφήνοντας υπονοούμενα για την συμμετοχή του κ. Βιολίδη στον ΑΣ , επειδή ο τελευταίος είναι και μέτοχος της ΤΟΥΜΠΑΣ ΕΠΕ (ένα τυπικό θέμα καθώς ο Βιολίδης ήδη μεταβίβασε τις μετοχές του στον Σπύρο Μηλιορίδη). Μία προσπάθεια λοιπόν για διχασμό και επίθεση κατά της πιο πετυχημένης εδώ και δεκαετίας διοίκησης της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

Και γιατί παρακαλώ να μην στηρίξω τις επιλογές του Ζαγοράκη;

Είναι λογικό να εμπιστευτώ αυτόν που με τις πράξεις του ως τώρα απέδειξε ότι μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά.

Αυτόν που έχει πάρει τον ΠΑΟΚ μέσα στα χρέη και τον έχει κάνει ξανά αξιοπρεπή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γιατί να μην εμπιστευτώ αυτόν που χρόνια τώρα τον γνωρίζω ως ποδοσφαιριστή και πλέον ως πρόεδρο;

Αυτόν που είναι ο κύριος υπεύθυνος που ο ΠΑΟΚ δεν ζει στις εποχές του παρελθόντος όπου όλοι ήταν διχασμένοι. Αυτόν που δεν έφυγε λόγω... φόρτου εργασίας;

Γιατί λοιπόν τώρα ξαφνικά να τα γκρεμίσουμε όλα. Γιατί και για ποιον;

Εμείς εδώ στο paokmania θα παίρνουμε θέση πάντα και θα στηρίζουμε αυτό που λέει η καρδιά μας. Ελπίζουμε να το κάνουν και οι υπόλοιποι αυτό και να μην σφυρίζουν αδιάφορα..

ΥΓ: Διάβασα στο Paokmania πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις για τον ΑΣ, πλάνα και σχέδια από τα άρθρα των μελών της ιστοσελίδας. Κάτι που ποτέ δεν έχω δει από τους υποψήφιους προέδρους του ΑΣ... Εκλογές χωρίς προεκλογικά σχέδια και πλάνα ούτε στις εκλογές του σχολείου δεν γίνονται...

http://www.paokmania.gr/index.php/en/articles/football/1629-2009-05-09-07-21-30.html
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Πέμ Μάιος 21, 2009 9:55 pm

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής μίλησε στον Extrasport και στην εκπομπή Paok supporters.
Μια συνέντευξη που εξελίχθηκε ως κατάθεση ψυχής, μια εξομολόγηση χωρίς προηγούμενο, με λεπτομέρειες άγνωστες απο την προσωπική του ζωή και την παραγοντική πορεία 35 χρόνων στον σύλλογο.
Ο Θανάσης Κατσαρής μίλησε για τον Παντελάκη, τον Ζαγοράκη, τον Γούμενο, τον Μπατατούδη, τον Δρόσο, τον Πανελούδη, τον Σαββίδη. Για το γήπεδο της Τούμπας, τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον Αλεξόπουλο, τον Βιολίδη. Για την ομάδα μπάσκετ, για τα τμήματα του ερασιτέχνη και την πορεία τους, για τον ρόλο των πολιτικών, τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, τον Πρέλεβιτς και τον Σταυρόπουλο.
Για τον ίδιο, για τις επιθέσεις που κατά καιρούς έχει δεχθεί, για την ιεροσυλία των ύβρεων κατά συγγενικού του προσώπου -και στο τέλος, έδωσε και τίτλο : ''Ο ΠΑΟΚ πάνω απ΄όλα''.

Για πρώτη φορά, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άκουσαν με κάθε λεπτομέρεια το πως πείστηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ : ''

‘’Η συζήτηση για να αναλάβει ο Θόδωρος την ομάδα ποδοσφαίρου έγινε με την πρωτοβουλία φιλάθλων και εμού. Ήμασταν παρόντες εγώ, ο Θόδωρος, ο πατέρας της συζύγου του, μιλούσαμε πολλές ώρες αλλά ήταν δύσκολο να πειστεί. Μας έλεγε : ‘’Άλλα έμαθα, άλλα με βάζετε να κάνω. Εσάς θα κυνηγάω στο τέλος. Ακόμη τη μπάλα κλωτσάω, δεν έχω ιδέα από αυτά. Εγώ είμαι έτοιμος να πάω στο Ντουμπάι κι εσείς μου λετε να μείνω εδώ και να γίνω πρόεδρος ;’’ Αλλά εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια, υπήρξαν όμως και μερικοί άνθρωποι που συνέβαλαν πολύ. Αυτό που φάνηκε πως τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ήταν μια σειρά από τηλεφωνικές συζητήσεις που έκανε εκείνη την ώρα με τον Γκαγκάτση και τον Βιολίδη. Με τον Ηλία είναι πολλά χρόνια φίλοι, δεν γνωρίστηκαν τώρα. Τελειώσαμε τα ξημερώματα εκείνη την συζήτηση, έξι ώρες κράτησε, και την άλλη μέρα συζητούσαμε κι άλλες ώρες. Πάλι ο Θόδωρος μίλησε με τον Βιολίδη, με τον Γκαγκάτση και με άλλους ανθρώπους, με πολιτικούς και μερικούς επιχειρηματίες. Ήταν καταλυτική η συζήτηση με τον Βασίλη Γκαγκάτση, που του είπε ότι θα είναι στο πλευρό του ότι κι αν χρειαστεί, όποτε κι αν το χρειαστεί. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε μια σειρά επαφών με παοκτσήδες, που υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν τον Θόδωρο και το έκαναν. Στο ξεκίνημα του, την ώρα που τα ταμεία της ΠΑΕ ήταν εντελώς άδεια, χρειάστηκε να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη για τις πρώτες ανάγκες. Ο ΠΑΟΚ εκείνες τις ημέρες δεν είχε ούτε 10.000 ευρώ… Υπήρξαν κάποιοι που ανταποκρίθηκαν, υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που δεν ήταν σωστοί στον λόγο που έδωσαν στον Θόδωρο, ειδικότερα κάποιοι πολιτικοί που υποσχέθηκαν, αλλά δεν βοήθησαν. Δεν πειράζει όμως, αυτά συμβαίνουν. Αρκεί να δει κανείς ότι σήμερα που μιλάμε, η ΠΑΕ έχει εξοφλήσει χρέη 8.000.000 ευρώ και παράλληλα κάνει πρωταθλητισμό. Για αυτό πρέπει να δοθούν εύσημα σε αυτή τη διοίκηση, αυτοί οι άνθρωποι πέτυχαν τα μέγιστα’’

Ο ρόλος του ίδιου και του Βασίλη Γκαγκάτση στην απόφαση του Θόδωρου Ζαγοράκη να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ, φέρνει στο προσκήνιο την ανάμιξη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ :

''Είμαι πολύ θετικός στο να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Γκαγκάτσης, Γνωρίζει πάρα πολλά για το ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή στη διοίκηση της ΠΑΕ δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει την εμπειρία του και τις γνώσεις που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι λόγω του θεσμού που εκπροσωπούσε, δεν μπορούσε να εμφανίζεται σαν 100% παοκτσής. Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως όποτε χρειάστηκε, ειδικότερα τις εποχές που οι σχέσεις του ερασιτέχνη με την ΠΑΕ δεν ήταν καθόλου καλές, επενέβη και βοήθησε για να εξομαλυνθούν τα πράγματα''.

‘’Είμαι μέλος του ΠΑΟΚ από το 1974. Με έγραψαν στον ερασιτέχνη ο Παντελάκης και ο Ιωαννίδης, τα πρώτα χρήματα που έβγαλα από τη δουλειά μου τα έδωσα για να γίνω μέλος στον σύλλογο. Τότε τα μέλη δεν ήταν ούτε 200, έπρεπε να βάλεις μέσον για να γίνεις μέλος διότι εκείνη την εποχή έπρεπε να πεθάνει κάποιος για να ανοίξει θέση για νέα μέλη, περιμέναμε στην ουρά. Όμως, ακόμη και πριν γίνω μέλος, ήμουν αθλητής πυγμαχίας στον ΠΑΟΚ και είχα δελτίο αθλητή από τα 14 χρόνια μου, το οποίο έχω κρατήσει. Είμαι πάρα πολύ δεμένος με τον ΠΑΟΚ, παρότι έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις. Όταν ο ΠΑΟΚ υπέφερε και έπρεπε να φύγει ο Μπατατούδης, με έπαιρναν τηλέφωνο και με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τα παιδιά μου, ότι από τρία θα έμεναν δυο, μετά ένα και μετά κανένα. Εκείνη την εποχή έβαλαν φωτιά στο σπίτι που έχω στο Λάκκωμα, το έσβησε η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Αθανασιάδη που μένουν απέναντι… Όταν ασχολείσαι με τα κοινά, είσαι προετοιμασμένος για να ακούσεις πολλά. Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δεν συγχωρούνται. Δεν έχω να πω τίποτα σε όσους έβρισαν τη μητέρα μου, δεν έχω καμία απάντηση απολύτως, δεν συγχωρούνται αυτά εύκολα’’

‘’Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που μας ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές, τα μέλη που ψήφισαν αυτή τη φορά ήταν εκατοντάδες, εγώ όμως θέλω να γίνουν χιλιάδες. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι το να είναι κάποιος μέλος του ερασιτέχνη δεν σημαίνει πολλά, διότι δεν υπάρχουν μετοχές ή αποφάσεις που να προσφέρουν δημοσιότητα ή κάποιο άλλο κέρδος. Εμείς αγωνιζόμαστε για το αποτέλεσμα, χωρίς να έχουμε πολιτικά και κομματικά χρώματα. Εμάς μας ενδιαφέρει το να γίνεται ότι πρέπει να γίνει για το όφελος του συλλόγου. Αυτές οι διαδικασίες πολλές φορές δεν δημοσιοποιούνται, με αποτέλεσμα ο κόσμος μη γνωρίζοντας να παρεξηγεί μερικά πράγματα, Όποιος παρεξηγεί κάτι από όσα κάνουμε, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να έρθει προσωπικά για να ρωτήσει και να πάρει τις σωστές απαντήσεις. Πολλά ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση και ευχαριστώ τους Βιολίδη, Κότταρη και Καλπάκη που πήραν θέση και έμαθε ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει. Έχω κάνει πολλά λάθη, και παλιότερα αλλά και τώρα, όμως το ζητούμενο είναι να μην έχουν αρνητικές συνέπειες στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η δουλειά μου, στον σύλλογο λειτουργώ με διαφορετικό προσανατολισμό. Για μένα, ένα μετράει και μέσα μου, πάνω απ΄ όλα υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή μπορεί να έφυγα από το προσκήνιο, αλλά σε καθημερινή βάση υπήρχε ενασχόληση και επαφή. Ποτέ δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Όλα τα τμήματα χρειάζονταν ροή χρημάτων, σωστή διαχείριση και αποφάσεις, τις οποίες ήμουν υποχρεωμένος να παίρνω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ μου δεν θέλησα να γίνω πρόεδρος. Αναγκάστηκα όταν αποχώρησε ο Αλεξόπουλος και βάσει καταστατικού ως αντιπρόεδρος, έπρεπε να αναλάβω’’.

Ο Θανάσης Κατσαρής μίλησε για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ :


‘’Αν το γήπεδο φύγει από την Τούμπα, θα πρέπει να πάει κάπου που να εξασφαλίζεται το καλύτερο για τους φιλάθλους και την ομάδα. Εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι, δύσκολα θα μπορέσουν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι εκεί, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στα σύγχρονα δεδομένα. Καταλαβαίνω απόλυτα όσους θεωρούν αδιανόητη τη μεταφορά του ΠΑΟΚ κάπου μακριά από την Τούμπα, εκεί είναι το σπίτι μας, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Είναι δύσκολο να γίνει νέο γήπεδο στην Τούμπα διότι το θέλουμε παραπάνω από 30.000 θέσεις και εκεί που είναι δεν γίνεται. Αν ξεφύγουμε στο υψόμετρο, τότε θα αρχίσουν οι αντιδράσεις, οι ενστάσεις, τα δικαστήρια, δεν ξέρουμε τι κίνδυνοι θα δημιουργηθούν. Κανένας από εμάς και κανένας από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ δεν θέλει να πάθει ο σύλλογος ότι έπαθε ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Οι τρεις παράμετροι που θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο στην κατασκευή του γηπέδου είναι οι εξής : το μέγεθος, η πρόσβαση και το πάρκινγκ. Αυτό που πρέπει να μάθουν οι φίλαθλοι της ομάδας είναι ότι έρχεται πολιτικός μηχανικός την άλλη εβδομάδα από τη ΓΓΑ για να δει τις εγκαταστάσεις, για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση της Τούμπας έτσι ώστε στη νέα σαιζόν, η κατάσταση να είναι καλύτερη για τους φιλάθλους’’.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην ομάδα μπάσκετ, που αναζητά διέξοδο μετά την εποχή Δρόσου :

''Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση εκείνη την εποχή, ο Δρόσος φαινόταν σαν η μόνη λύση. Όμως, ήμουν ο μόνος που είπα : ‘’παιδιά, δεν πρέπει να έρθει ο Δρόσος, θα μας καταστρέψει’’. Εκείνη την εποχή όμως, επειδή το τμήμα διαλυόταν και ο κόσμος είχε στραφεί υπέρ του μια και δεν υπήρχε άλλος, αποφασίστηκε να του δοθεί η ΚΑΕ. Υπήρχε κι ένας άλλος κίνδυνος : αν επιμέναμε και λέγαμε όχι στον Δρόσο, θα διχαζόταν ο κόσμος και αυτό θα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο το σωματείο. Ο πραγματικός αιμοδότης της ομάδας μπάσκετ ήταν ο Κώστας Αμοιρίδης τα χρήματα του κράτησαν την ομάδα έστω και στο σημείο που έφτασε. Πρέπει να τον αγκαλιάσουμε, όχι να τον εκμεταλλευθούμε. Δεν είμαστε αρπακτικά, είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον σύλλογο και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Εξάλλου, χρειαζόμαστε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ τους χρειάζεται όλους, χρειάζονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται διότι το τμήμα είναι επαγγελματικό και μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει. Θα με ικανοποιούσε απόλυτα το να συγκεντρώνονταν όλοι μαζί : οι παλαίμαχοι, ο Πρέλεβιτς, ο Σταυρόπουλος, ο Καλπάκης και οι συνεργάτες του, ο Πατρίδας, ο Χατζησπύρου και όποιοι άλλοι θέλουν, ας σχηματίσουν μια ομάδα δέκα ατόμων που θα παίρνουν τις αποφάσεις και θα έχουν την στήριξη όλων’’.
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki

Δημοσίευσηαπό fotis2310 » Σάβ Μάιος 23, 2009 8:20 am

Στην σημερινή συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. συγκροτήθηκε σε «σώμα» ως εξής:

* Πρόεδρος: Κατσαρής Αθανάσιος

* Αναπληρωτής προέδρος: Βιολίδης Ηλίας

* Α’ αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος Δημοκράτης

* Β’ αντιπρόεδρος: Γαλατσόπουλος Ευάγγελος

* Γεν. γραμματέας: Καπετανάκης Αθανάσιος

* Ειδικός γραμματέας: Χουζουνάς Κωνσταντίνος

* Ταμίας: Δημόπουλος Ιωάννης

Εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε.: Μπεκιάρης Θεολόγος, Ησαϊάδης Αλκιβιάδης

* Υπεύθυνος γηπέδων: Στέφος Χαράλαμπος

* Υπεύθυνος υδάτων: Ελευθεριάδης Ιωάννης

* Υπεύθυνος χάντμπολ: Πετρίδης Γρηγόριος

* Υπεύθυνος μπάσκετ: Χουζανάς Κωνσταντίνος, Μακαρονίδης Γεράσιμος

* Υπεύθυνος επικοινωνίας με τους φιλάθλους: Ποζατζίδης Ευάγγελος

Επιτροπή Αντιμετώπισης προβλημάτων ΚΑΕ: Παπαδόπουλος Δημοκράτης, Γαλατσόπουλος Ευάγγελος, Ησαϊάδης Αλκιβιάδης, Μπεκιάρης Θεολόγος, Ανδρεάδης Μιχάλης
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥς

http://waterpolopaok.wordpress.com
Άβαταρ μέλους
fotis2310
 
Δημοσιεύσεις: 1667
Εγγραφή: Τρί Απρ 03, 2007 5:03 pm
Τοποθεσία: Gr. Thessaloniki


Επιστροφή στο Ειδήσεις από τα πρωταθληματα Α1 κατηγορίας παλαιότερων ετών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron