ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤ. A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2009-10

Ανοικτή συζήτηση για τα αποτελέσματα - νέα σχετικά με τα πρωταθλήματα των κατηγοριών Γυναικείου Πόλο

Συντονιστής: Lambros10

Δημοσίευσηαπό delfos » Κυρ Μάιος 23, 2010 10:31 pm

Φούλ για το “Double” η Βουλιαγμένη

Μια μονάχα νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 3 χρόνια (τελευταίος τίτλος ήταν το 2007) βρίσκεται η ομάδα πόλο γυναικών της Βουλιαγμένης, η οποία επιβλήθηκε και στον 2ο τελικό της Α1 του Ολυμπιακού με 13 – 11 στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βαδίζουν ολοταχώς για τον 9ο εγχώριο τίτλο της ιστορίας τους, καθώς προηγούνται με 2 – 0 των «ερυθρόλευκων» στην σειρά των τελικών.

Ο αγώνας στον Λαιμό ξεκίνησε ιδανικά για το ΝΟΒ, καθώς προηγήθηκε ακόμα και με 6 – 1 στο τέλος της 1ης περιόδου.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε λίγο τα πράγματα στην 2η περίοδο, αλλά η Βουλιαγμένη με ένα επιθετικό ξέσπασμα έφτασε την διαφορά 3:37 πριν τη λήξη της 3ης περιόδου σε 12 – 6.

Σταδιακά η ομάδα του Πειραιά μείωσε στα 4 γκολ και 3:30 πριν τη λήξη του αγώνα η SUN Yating στον παίκτη παραπάνω έκανε το 13 – 10. Στην επόμενη επίθεση η Βουλιαγμένη κέρδισε πέναλτι, το οποίο πέρασε αναξιοποίητο από την Κική Λιόση.

Αμέσως μετά η Αντωνάκου έφτασε την διαφορά στα 2 γκολ (13 – 11), αλλά η Βουλιαγμένη αντέδρασε έβγαλε με επιτυχία έναν κρίσιμο παίκτη λιγότερο και με επαγγελματική διαχείριση του χρόνου πέτυχε μια σπουδαία νίκη, παίζοντας πολύ καλά κατά διαστήματα. Αυτή η νίκη την χρήζει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Από την μεριά του Ολυμπιακού το ματς χάθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο της 1ης περιόδου, όπου το προβάδισμα των 2 τερμάτων της Βουλιαγμένης έφτασε στα 5, αλλά και στην 3η περίοδο, όπου το 9 – 5 του ΝΟΒ, έγινε σε 4 λεπτά, 12 – 6.

Η σειρά θα συνεχιστεί την Τετάρτη στον Πειραιά, όπου η Βουλιαγμένη θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του ΝΟΒ.

2ο τελικός Α1

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 13 – 11
Οκτάλεπτα: 6 – 1, 2 – 4, 4 – 2, 1 – 4

Βουλιαγμένη (παίκτης παραπάνω: 3/8 – πέναλτι: 0/1)
Τα γκολ: Petri 4, Ασημάκη 3, Μελιδώνη 2, Ρουμπέση 1, Μωραϊτίδου 1, Λιόση 1, Γερόλυμου 1
Προπονητής: Αλεξία Καμμένου

Ολυμπιακός (παίκτης παραπάνω: 4/8 – πέναλτι: 1/1)
Τα γκολ: Αβραμίδου 4, SUN 2, Μπαλωμενάκη 1, Αντωνάκου 1, Ψούνη 1, Μανωλιουδάκη 1, Valkai 1
Προπονητής: Χάρης Παυλίδης


"Δεν έχει κριθεί τίποτα"

Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, μετά το φινάλε της αναμέτρησης, τόνισε στο “Q” τα εξής:

"Εγώ τους είπα και στην αρχή που πήραμε διαφορά στο σκορ ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να το ανατρέψει, δεν έχει τελειώσει τίποτα απολύτως και περιμένουμε στον Πειραιά μια άλλη αντιμετώπιση.

Το γνωρίζουμε εξαρχής και ο Ολυμπιακός θα ρίξει το τελευταίο του χαρτί.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να ξεχάσουμε το 2 – 0. Δεν υπάρχει 2 – 0, θα πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία που δεν ήμασταν καλές και θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως. Αυτό το εννοώ 100% και το μεθαυριανό παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κερδίσουμε για πολλούς λόγους.

Δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένη από τα κορίτσια, όταν έχουμε κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, απλά κάποια διαστήματα απόδοσης ήταν πάρα πολύ καλά και κάποια άλλα ήταν μέτρια.

Περιμέναμε να συμβεί αυτό και δεν έπρεπε να επαναπαυτούμε, αφού ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μια δυναμική που μπορεί ν’ ανατρέψει κάθε σκορ".

---------------------------------------------------------------------------------------------

"Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε στο “Q”, τα εξής:

"Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γυρίσεις από το 2 – 0, δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση, αλλά σήμερα ουσιαστικά κάναμε δώρο το παιχνίδι στο 1ο οκτάλεπτο, αφού χάναμε με 5 γκολ διαφορά και μάλιστα εύκολα γκολ, χωρίς να προσπαθήσουμε.

Αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι όσο πίσω και να είμαστε στο σκορ, δεν σταματάμε να παίζουμε και επιστρέφουμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στο να γυρίσουμε το παιχνίδι με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και αν ήμασταν λίγο πιο σοβαροί στην τελική προσπάθεια.

Έδειξε χαρακτήρα η ομάδα μας και αν δείχναμε αυτό το πάθος και την διάθεση που είχαμε στο 3ο και το 4ο οκτάλεπτο, στο προηγούμενο παιχνίδι ή στις δύο πρώτες περιόδους θα είχαμε κερδίσει.

Είναι λογικό να υπάρχουν στην ομάδα μας νεκρά διαστήματα. Σήμερα επιλέξαμε να παίξουμε χωρίς την Tomaskovics με δύο καθαρούς αμυντικούς, η Ψούνη ήταν εκτός παιχνιδιού πολύ νωρίς και δεν μπόρεσε να μπει μέσα στο παιχνίδι και βγάλαμε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού με αλχημείες, ρισκάροντας πάρα πολύ και δεχόμενοι πάρα πολλά γκολ από την περιφέρεια και στα ίσα.

Όταν δεν έχεις πλουραλισμό και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα σου για ν’ αλλάξεις αμυντικούς και να ξεκουράσεις παίκτες αυτό προκαλεί τα νεκρά διαστήματα και αυτό κάνει τη διαφορά, φέτος από πέρσι.

Η προσθήκη της Petri και της Μωραϊτίδου έχουν ωφελήσει πολύ την Βουλιαγμένη σε σχέση με πέρσι, όπου θεωρώ λανθασμένη την επιλογή της Van Norman, όταν έχει δύο φουνταριστούς τέτοιου επιπέδου.

Και εμείς φέτος είμαστε χωρίς μια πάρα πολύ καλή παίκτρια όπως ήταν η Smit, ή οποιαδήποτε 3η ξένη, αλλά έστω και με περιορισμένες λύσεις δείξαμε ψυχή στο τέλος και παρότι δεν το περίμενα δείχνουμε ότι είμαστε πολύ καλά προπονημένοι.

Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Αν παίξουμε έτσι όπως παίξαμε στο 4ο οκτάλεπτο δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε από κανέναν".

Τέλος, στην ερώτηση ποιά εκ των Valkai ή Tomaskovics θα χρησιμοποιήσει στον 3ο τελικό, ο Χάρης Παυλίδης φάνηκε σκεπτικός και θ´ αποφασίσει τις επόμενες μέρες.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 26/5 - 3ος Τελικός:

Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (19.00)
Διαιτητές του αγώνα οι Βασιλείου και Μπουδραμής


ΠΗΓΗ. www.aquatics.gr
delfos
 
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 02, 2008 11:40 am

Δημοσίευσηαπό delfos » Τετ Μάιος 26, 2010 8:16 pm

Πρωταθλήτριες Ελλάδος για τη φετινή σεζόν στέφθηκαν οι παίκτριες της Βουλιαγμένης. Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου κατέκτησε για ένατη φορά και το πρωτάθλημα στο πόλο, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 11-4 , κάνοντας παράλληλα το 3-0 στη σειρά. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης «έσπασαν» δύο φορές την έδρα του Πειραιά και επανήλθαν στην κορυφή με περίπατο, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό.

Κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον απερχόμενο πρωταθλητή, η Βουλιαγμένη απέδειξε ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, ανεβαίνοντας (ξανά) στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Σαρωτική στον τρίτο τελικό η ομάδα από τον Λαιμό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις «ερυθρόλευκες», από τις οποίες «διασώθηκε» μόνο η Σουν. Πάρτι τίτλου από τη Γερόλυμου και την παρέα της.

Το ματς:

Πολύς σκληρές ήταν οι «μονομαχίες» στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα τα γκολ να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο. Ενδεικτικό ότι το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με 1-1, με τη Σουν να ισοφαρίζει για την ομάδα του Πειραιά το γκολ της Τσουκαλά.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πήραν και πάλι το προβάδισμα με την αρχή του δευτέρου οκταλέπτου, όταν από τη θέση φουνταριστού η Ασημάκη εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω. Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Ολυμπιακό με την Αντωνάκου να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Η Λιόση βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 3-2 για τις φιλοξενούμενες. Ένα ψηλοκρεμαστό γκολ της Μωραϊτίδου έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων για τη Βουλιαγμένη, ενώ λίγο αργότερα η Γερόλυμου με δύο συνεχόμενα γκολ έκανε το σκορ 6-2, δίνοντας στην ομάδα της ισχυρότατο προβάδισμα.

Με γκολ για την Βουλιαγμένη ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Τσουκαλά να πετυχαίνει το πέμπτο συνεχόμενο γκολ της ομάδας της και πρώτο δικό της, κάνοντας το 7-2. Ύστερα από πολλή ώρα, η Ψούνη μείωσε σε 7-3 για τον Ολυμπιακό, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την Κουτέλη (8-3).
Η ίδια παίκτρια έκανε το 9-3, ενώ λίγο αργότερα η Γερόλυμου έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας της, κάνοντας το 10-3. Η Σουν απλά μείωσε στα έξι γκολ τη διαφορά, αλλά το τελικό σκορ το (11-4) το έγραψε η Ασημάκη και τα πανηγύρια ξεκίνησαν για τη Βουλιαγμένη.

πηγη. novasportfm
delfos
 
Δημοσιεύσεις: 349
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 02, 2008 11:40 am

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γυναικεία Υδατοσφαίριση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες

cron