Συντονιστής: Lambros10
sharkface έγραψε:COACHFK έγραψε:vs έγραψε:Για να γινει αυτο πρεπει να ανοιξει ο "χωρος". Σε τεραιν 25μΧ20μ ΑΥΣΤΗΡΑ, με 5 παικτες και 1 τερματοφυλακα, με 25" επιθεση και ολα διαθεσιμα στον παικτη παραπανω, με μικρη μπαλα, το παιχνιδι θα γινει...σφαιρα και θα εχει πολλα γκολ, εκπληκτικες ενεργειες με ή χωρις αντιπαλο, αφου θα υπαρχει χωρος και η μπαλα θα ειναι παιχνιδακι στα χερια.
Ταυτοχρονα οι τερματοφυλακες θα πρεπει να κανουν πολυ περισσοτερη τεχνικη προπονηση, οχι γιατι το μεγεθος της μπαλας θα ειναι μικρο, αλλα γιατι οι χωροι που θα μπορει να περναει αυτη, θα ειναι περισσοτεροι...
Και ναι η μπαλα θα ειναι μικρη για τους "μαντραχαλους" φουνταριστους μας, αλλα για σκεψου το χαντμπωλ που παιζεται με ακομα μικροτερη μπαλα???
Και αυτοι τρεχουν, δεν κολυμπανε, πατανε και πηδανε, δεν εχουν τις αντιστασεις που εχουμε εμεις???
Μετα για την ισορροπια του παιχνιδιου: εμενα μια χαρα μου φαινεται το 1 φουντ. και 4 περιφ.: 2 εξτρεμακια και 2 ντεμι, με πολυ χωρο για μπασιματα, με σιγουρα 2 παικτες στα 5μ για εκτελεση και αν θελεις και κατι αλλο, πολυ δυσκολη εφαρμογη ζωνης.
Εχεις και επιλογη να παιξεις με 2 φουντ., 1 κεντρικο και 2 ντεμι-εξτρεμ να αλωνιζουν ο καθενας την πλευρα του.
Ευτυχως που το γυρισες στο μανατζεριλικι, η μηπως υποχρεωθηκες εξαιτιας ολων αυτων των εξαιρετικων ιδεων που εχεις , να απομακρυνθεις?
Προφανως σου αρεσει το χαντμπολ και τα μεγαλα σκορ. Μαθε λοιπον οτι σε μια στατιστικη που εγινε, το 97,6% των ανθρωπων του χωρου ζητουσε μικρα σκορ (το πολυ μεχρι 8-10 γκολ ο νικητης), προκειμενου το αθλημα να μπορεσει να προχωρησει. Σε εναν αγωνα πολο πιο παλια ο θεατης που δν πολυειχε γνωσεις, καταφερνε να διατηρει στην μνημη του καποιες εξαιρετικες ενεργειες, κυριως επιθετικες. Οταν αυτες πληθυνουν πολυ, τοτε χανεται η ουσια του αγωνα. Ουτε βεβαια ισχυει το: "οσο λιγοτερες τοσο καλυτερα". Και σε αγωνες με χαμηλα σκορ, μπορει να υπαρξουν και εκπληξεις, οι οποιες ειναι υπεραπαραιτητες σε οποιοδηποτε ομαδικο σπορ.
Το να μειωθει ο χρονος επιθεσης κι αλλο, η να μειωθει το τερεν, ειναι κανονισμοι που αν ισχυσουν, θα τιναξουν το αθλημα στον αερα. Με την μικρη μπαλλα δε, ειναι βεβαιοι οι τραυματισμοι ολων ανεξαιρετως των παικτων.
sharkface έγραψε:Επαναλαμβανω, οτι αν οι διαιτητες σφυριξουν σωστα και αποβαλλουν οπως πρεπει τους αμυντικους (οχι να περιμενουν και καλα να παει η μπαλλα εκει, λες και θα φτασει ποτε στον φουνταριστο αν ο αμυντικος ειναι σκαρφαλωμενος επανω του), τοτε ολοι θα υποχρεωθουν να διδαξουν την σωστη τεχνικη που απαιτει η θεση του κεντρικου αμυντικου.
sharkface έγραψε:Η ερευνα που ανεφερα εγινε σε ολη την Ευρωπη και ρωτηθηκαν αθλητες, προπονητες, παραγοντες και θεατες αγωνων. Το αποτελεσμα της ερευνας αναφερεται στους νεους κανονισμους. Σχεδον ολοι μιλουν για παλη μεσα στο νερο, και υπευθυνοι για αυτο ειναι οι κανονισμοι. Θεωρουν οτι θα πρεπει να μεγαλωσει ο χρονος επιθεσης (και στο παραπανω), προκειμενου να εχουν την δυνατοτητα οι αθλητες να επιτεθουν με καλυτερες προοπτικες και να εφαρμοστουν καλυτερα οι κανονισμοι που ισχυουν οσον αφορα τα φαουλ και τις αποβολες.
sharkface έγραψε:Οσον αφορα την μικρη μπαλλα: Με την μικρη μπαλλα οντως υπαρχει κινδυνος τραυματισμου. Το βαρος της και το μεγεθος της ειναι πολυ καλα για ριψεις μεχρι καποια συγκεκριμενη δυναμη. Δεν θυμαμαι ακριβως τα νουμερα που εχουν δημοσιευτει σε καποια ερευνα, αλλα η μικρη μπαλλα ειναι πολυ καλη για γυναικες και μικρα παιδια, και οχι για ανδρες. Η πορεια της επηρεαζεται ακομα και απο τις μετριες καιρικες συνθηκες.
Η μικρη μπαλλα δεν εχει βεβαια καμμια σχεση με την παλη μεσα στο νερο. Και φυσικα οταν αναφερομαστε σε παλη μεσα στο νερο, προφανως μιλαμε για την αιωνια παλη αμυντικου -φουνταριστου. Εκει φταινε καθαρα οι διαιτητες και αυτοι που τους δινουν κατευθυνσεις. Αν εφαρμοστουν οι κανονισμοι σωστα τοτε το καθε τραβηγμα για καλυτερη θεση θα πρεπει να σφυριχθει αποβολη. Ετσι θα γλιτωναμε απο τους αμυντικους προκατ, οι οποιοι μπαινουν να κανουν 3 αποβολες και να "ενθουσιασουν" με την αποδοση τους τους περισσοτερους απαραδεκτους προπονητες. Εχω ακουσει πολλους απο αυτους να λενε οτι θελουν 3-4 τετοιους στην ομαδα τους, προκειμενου να κανουν 10-12 αποβολες χωρις προβλημα (και να φανε τον μισο χρονο ουσιαστικα της συνολικης επιθεσης της αντιπαλης ομαδας). Στηνουν και ενα εξαιρετικο λιγοτερο, με αποδοση γυρω στο 70-75% και κυνηγανε το αποτελεσμα στηριζομενοι στο λαθος του κανονισμου που μιλαει για αποβολη πολυ μικρης διαρκειας.
Επαναλαμβανω, οτι αν οι διαιτητες σφυριξουν σωστα και αποβαλλουν οπως πρεπει τους αμυντικους (οχι να περιμενουν και καλα να παει η μπαλλα εκει, λες και θα φτασει ποτε στον φουνταριστο αν ο αμυντικος ειναι σκαρφαλωμενος επανω του), τοτε ολοι θα υποχρεωθουν να διδαξουν την σωστη τεχνικη που απαιτει η θεση του κεντρικου αμυντικου.
COACHFK έγραψε:Εχω την αισθηση παντως, καθως ολοι μας την εχουμε περιεργαστει και παιξει με αυτην (την μικρη μπαλα λεμε, ενταξει???), πως μας εχει προξενησει τουλαχιστον το ερωτημα τι θα μπορουσαμε να κανουμε με αυτην στο παιχνιδι.
sharkface έγραψε:Οσον αφορα τα χαμηλα σκορ (μεχρι το πολυ 14-15 γκολ συνολικα), ναι, μπορω να πω οτι θα μου αρεσε πολυ περισσοτερο ενα αποτελεσμα 5-5 απο ενα 12-12.
Ο χωρος που λες coachfk οτι απαιτειται για να κανει καποιος την τσογλανια του, δεν ειναι απαραιτητο να κερδηθει με την ελλειψη ενος παικτη. Η προταση σου δειχνει ανεπαρκεια τεχνικης. Τοτε καλυτερα να παιζουμε 3-3 για να μπορουν οι επιθετικοι να κανουν οργια μεσα στον χωρο. Δεν νομιζω οτι οι μαγκες που πριν απο λιγα χρονια εκαναν καποια μαγικα απο την περιφερεια, χρειαζονταν περισσοτερο χωρο. Απλα ηταν τετοιος ο τροπος αναπτυξης αλλα και η φιλοσοφια των προπονητων που τους εδινε την ευκαιρια να εκδηλωσουν την φαντασια τους πολυ πιο ευκολα απο την τωρινη δεκαετια. Το σημαντικοτερο παντως προβλημα που υπαρχει αυτην την στιγμη σε ολα τα ομαδικα σπορ, ειναι οτι θελουν να γινουν πρωταγωνιστες και οχι απλοι διεκπεραιωτες του αγωνα οι διαιτητες. Επισης οι προπονητες δεν εχουν καταλαβει οτι και αυτοι ειναι σε δευτερη μοιρα και οχι οι βασικοι πρωταγωνιστες ενος αγωνα πολο. Οι πραγματικοι πρωταγνιστες ειναι οι ΠΑΙΚΤΕΣ. Αφηστε τους ρε ρεμαλια προπονητες λιγο πιο ελευθερους, και ακομα και με αυτους τους κανονισμους θα δουμε πραγματικα καλυτερο πολο.
sharkface έγραψε:Οι αλλαγες δε που προτεινεις (25αρι τερεν, 6 παικτες κλπ κλπ) σιγουρα θα τιναξουν ολο το πολο στον αερα. Καταρχας θα ΞΑΝΑΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ οι απλοι θεατες που προσπαθουν να παρακολουθησουν το αθλημα. Οι παικτες θα πρεπει να ετοιμαστουν εντελως διαφορετικα σε φυσικη κατασταση και τακτικη. Οι χωρες που καλλιεργουν το αθλημα και που ουσιαστικα το ελεγχουν αλλαζοντας καθε τοσο τους κανονισμους, θα ξεφυγουν κι αλλο απο τους υπολοιπους, οι οποιοι ειναι δεδομενο οτι θα παρατησουν την οποιαδηποτε προσπαθεια εξελιξης τους, αφου οι 25αρες και οι 30αρες πλεον θα ειναι πολυ πιο ευκολη υποθεση για τους μεγαλους.
Οι προπονητες θα ξανααποκτησουν την αποκλειστικοτητα και θα εξαρταται παλι μονο απο αυτους, η νροη του αγωνα, μεχρι οι νεοι κανονισμοι να μπουν στο πετσι των παικτων. Η προσαρμογη σε κατι τετοιο επαναστατικο ειναι σιγουρα πιο ευκολη για αυτον που την μελετα και την διδασκει απο αυτον που την ακουει και προσπαθει να την μαθει. Με λιγα λογια, πρωτα θα μαθει ο προπονητης και μετα ο παικτης. Θα ηθελες ποιον τον προπονητη πρωταγωνιστη, η τον παικτη? Εγω θα ηθελα ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ.
COACHFK έγραψε:
Ποιος θα ξεχασει τον, Ρουντιτς, τον Σταμενιτς, τον Κεμενι, για να μιλησουμε για τους πιο καινουριους απο αυτους,
sharkface έγραψε:COACHFK έγραψε:
Ποιος θα ξεχασει τον, Ρουντιτς, τον Σταμενιτς, τον Κεμενι, για να μιλησουμε για τους πιο καινουριους απο αυτους,
Οι 2 πρωτοι που ανεφερες ειναι η καταστροφη του αθληματος. Στηριζομενοι στην σωματοδομη αλλα και στην ψυχοσυνθεση των παικτων τους στην Γιογκοσλαβια, αλλα κυριως στο οτι οι Γιουγκοσλαβοι τοτε ηταν πανισχυροι στην ΛΕΝ και στην ΦΙΝΑ (τον Λαμπασα τον θυμασαι?), περασαν σιγα σιγα ολους τους κανονισμους που τους βολευαν, και εφτιαξαν ενα, κατα την αποψη μου, αντιαισθητικο θεαμα, που στηιζοταν αποκλειστικα στην αμυνα, ειδικα στον παικτη λιγοτερο και οχι μονο.
Εμενα, που μου αρεσουν οι ωραιες ενεργειες σε αμυνα και επιθεση, οταν παρακολουθουσα τις ομαδες τους, απογοητευομουν που τελικα αυτες συνηθως κερδιζαν. Υποχρεωθηκαν λοιπον ολοι, ακομα και οι Ουγγροι αλλα και οι Ρωσοι που επαιζαν πιο ανεμελα, να προσαρμοστουν, μηπως τελικα καταφερουν και παρουν καποιο μεταλλιο. Κατα αυτον τον τροπο οδηγηθηκαμε στα σημερινα δεδομενα, που ο προπονητης ειναι δυστυχως, μεσω των ατελειωτων ωρων στο γυμναστηριο και στις διαδρομες, και οχι τοσο στο τερεν, ο κυριαρχος του παιχνιδιου και ακολουθουν οι γαλαταδες...
COACHFK έγραψε:vs έγραψε:Μια μικρότερη μπάλα, η οποία στην παλάμη ενός παίκτη 1.90 είναι σαν ... σοκολατάκι, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι. Δε θα μπορούσε καν να βγάλει τη δύναμή του στο σουτ και μάλιστα αρκετοί άτεχνοι παίκτες θα γίνονταν επιτυχημένοι σουτέρ αφού θα ήταν πολύ πιο εύκολο να βάλουν γκολ. Και οι τερματοφύλακες θα φαίνονταν και λίγο μ@#$%^&.
Νομίζω ότι η αύξηση των γκολ ανά παιχνίδι δεν προσφέρει τόσο στο θέαμα. Για μένα το θέαμα είναι κάτι συνολικότερο από τα κατακυρωμένα γκολ. Είναι ομαδική κίνηση, ατομική τεχνική, φαντασία, ταχύτητα (στην κίνηση αλλά και τη σκέψη) και πολλά άλλα.quote]
Μου αρεσει η τοποθετηση σου για το τι ζητας να δεις σε σχεση μετα πολλα γκολ. Και συμφωνω. Με αυτες τις παραμετρους δουλεμενες σε υψηλο βαθμο, ισως τα πολλα γκολ να μην χρειαζονται, αλλα...
Ειλικρινα πες μου ποιο ειναι το παιχνιδι που σου εχει καρφωθει στο μυαλο με το μικροτερο σκορ??? Δεν σου 'ρχεται αμέσως, ετσι δεν ειναι???
Ενω ενα χορταστικο παιχνιδι, ας πουμε τον τελικο της Ολυμπιαδας στην Βαρκελωνη ή εναν τελικο στη Φλωρεντια??? για το πανευρωπαϊκο μεταξυ Ουγγαριας-Ιταλιας ??? που τελειωσε με διαφορα για την Ουγγαρια και τον Μπιρο να κανει εκπληκτικο παιχνιδι με 5 γκολ στην κοντρα, αν θυμαμαι καλα???
Αυτα τα θυμασαι??? πιο ευκολα, ετσι???
Γ@μω το μυαλο μου, φυρανα και δεν θυμαμαι...Ερημα μου νιατα!!!!
Επιστροφή στο Υδατοσφαίριση στην Ελλάδα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης