vs έγραψε:nemesis έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΛΟ ΛΟΥΖΕΡΣ??

Γιατι μονο ετσι το χανεισ αυτο το παιχνιδι!
Πιστεύω ότι κατά βάθος δεν πιστεύουν ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους "μεγάλους". Το να χτυπάς το ματς στα ίσα όταν είσαι πίσω αλλά να χάνεις εύκολα τις διαφορές σου όταν είσαι μπροστά, εμένα μου δίνει να καταλάβω ότι δεν έχουν την ψυχολογία αυτού που κερδίζει επειδή είναι καλύτερος. Μάλλον λειτουργούν με το σκεπτικό "ο χρόνος κυλάει υπέρ μας και θα προλάβουμε να σώσουμε τη νίκη". Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.
Επειδη εχω παιξει πολλα χρονια στην Εθνικη ομαδα, αυτη η νοοτροπια που αναφερεις υπηρχε τοτε, τις δεκαετιες 80 και 90.
Τα τελευταια χρονια, και ειδικα μετα απο καποιες, εστω σκορπιες, επιτυχιες, η ομαδα απεκτησε συνειδηση νικητη.
Ομως ρε παιδια, ειναι δυσκολη η καθιερωση αναμεσα στις υπερδυναμεις του χωρου. Εξαλλου μην ξεχνατε το φαινομενο της Ισπανιας και της Ιταλιας.
Ολες οι ομαδες εχουν τα πανω τους και τα κατω τους, ακομα και οι Ουγγροι (απο το 1986 εως το 1994) και οι Σερβοι (απο το 1993 εως το 1999), ενω αυτην την εποχη περνανε την κοιλια τους οι Ρωσοι.
Πολυ μεγαλες επιτυχιες στο παρελθον ειχαν οι Γερμανοι (πρωταθλητες Ευρωπης το 1981 και το 1989), αλλα παρολα αυτα ποτε δεν καταφεραν να γινουν η ομαδα που μπηκε στο πραγματικο κλαμπ των πολυ μεγαλων του χωρου, που ουσιαστικα αποτελειται απο τους Σερβους τους Ρωσους και τους Ουγγρους, και ισως τους Ιταλους).
Αυτες οι 4 ειναι οι μεγαλυτερες "φανελες" του πολο, και ακολουθουν οι υπολοιποι: Ισπανια, ΗΠΑ, Γερμανια, Ελλαδα κλπ κλπ. Η σειρα δεν ειναι τυχαια, ενω βεβαια σιγουρα πανω απο εμας βρισκονται οι Κροατες, οι οποιοι απο το 1993 που εγιναν ανεξαρτητοι μεχρι τωρα, εχουν ηδη κερδισει χρυσο σε Παγκοσμιο, ασημενιο σε Πανευρωπαικους και μαλιστα 2 φορες, και ασημενιο σε Ολυμπιακους Αγωνες.
Αρα μπορουμε να πουμε, οτι σαν "ονομα" ομαδας, ειμαστε μεταξυ 8ης και 10ης θεσης (ακομα).
Ακομα, κι αλλες χωρες κατα καιρους εχουν καταφερει σπουδαια πραγματα στο πολο, οπως ας πουμε οι Ρουμανοι, που κι αυτοι παλευουν τα τελευταια χρονια, και κυριως λογω Χατζιου, να ξαναβρεθουν στο προσκηνιο. Ηδη μετρανε μια 4η θεση σε Πανευρωπαικους, και μια 6η θεση σε Παγκοσμιο τα τελευταια 4 χρονια. Εγω το φετεινο ρεζιλικι που εχουν ηδη φαει απο τους Σκοπιανους, το χρεωνω στην παραιτηση του Χατζιου απο τον παγκο.
Καταληγοντας, θα ηθελα να επισημανω, οτι ειναι πολυ δυσκολο οι ξενοι ακομα να μας αντιμετωπισουν ως κορυφαιους του αθληματος. Πρωτον διοτι ακομα δεν ειμαστε σε τετοιο επιπεδο που να μπορουμε να διεκδικουμε κατι τετοιο, και δευτερον διοτι δεν διαθετουμε την παραδοση των αλλων, η οποια μετραει πολυ, οταν καποια ματσακια πανε στις λεπτομερειες.