DIOGO έγραψε:ολα αυτα που διαβασα στο αρθρο ... οποιος παιρνει ...μαλλον τον εχουν πιασει κωτσο!!!
.... waiting και
οι ΜΕΝ και
οι ΔΕ
Αγαπητε Diogo τα εχεις ακούσει ???
1. 'Όποιος καίγεται στο γάλα φυσάει και το γιαούρτι' ... 'Το φυσάει και δεν κρυώνει' ... !!!
2. δεν νομιζω να σε ''χαλάει'' ...
εστω να τα γνωρίζει τα παραπάνω !!! αλλα και τα παρακατω !!!
γιατί ???? Εκεί που είσαι ήμουνα ... και εδώ
που είμαι θα έρθεις !!!
Οι επιπτώσεις της σωματικής κακοποίησης:
κατά τη βρεφική και πρώτη παιδική ηλικία εκδηλώνονται κυρίως με έντονο κλάμα και εκρήξεις έντονου θυμού που δεν κατευνάζεται εύκολα ενώ τα παιδιά εμφανίζονται απαιτητικά και ανυπόμονα. Κατά τη μετέπειτα παιδική και εφηβική ηλικία τα παιδιά που έχουν υποστεί ή υπόκεινται σωματική βία έχουν:
· Φοβισμένη και επιφυλακτική στάση απέναντι στους άλλους. Δείχνουν να αποτραβιούνται στο ενδεχόμενο σωματικής επαφής ή στο άγγιγμα, κυρίως όταν βλέπουν απότομες κινήσεις π.χ σήκωμα χεριού.
· Έντονη ψυχοκινητική ανησυχία και υπερ-κινητικότητα
· Καταθλιπτικά συμπτώματα όπως χαμηλή αυτό-εκτίμηση, θλίψη, στεναχώρια, απάθεια.
· Χαμηλή σχολική επίδοση ακόμη και μαθησιακές δυσκολίες ως αποτέλεσμα του ψυχικού πόνου που βιώνουν.
· Διαταραχές συμπεριφοράς. Ο έντονος θυμός και η επιθετικότητα του κακοποιημένου παιδιού μπορεί να εκδηλωθεί με: αντιδραστική είτε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους συνομήλικους ή μεγαλύτερούς του, καταστροφική συμπεριφορά σε παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα, αυτο-επιθετική στάση απέναντι στον εαυτό του με απόπειρες αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμούς, χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, ο πόνος και η οργή από την κακοποίηση μπορεί να εξωτερικευτεί με αντικοινωνική συμπεριφορά και με παραβίαση ηθικών κανόνων ή και του ίδιου του νομικού πλαισίου.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά μπορεί να εκδηλώσουν ψευτο-ωριμότητα ενώ μπορεί να καταβάλουν υπερβολική προσπάθεια να γίνουν αγαπητά και αποδεκτά από τους άλλους με την κρυφή ελπίδα να τα αποδεχτούν και να τα αγαπήσουν οι γονείς τους.
....
Στην προσπάθειά τους αυτή να γίνουν αγαπητά και ευχάριστα, τα παιδιά δείχνουν υποδειγματική, καταναγκαστική και πειθήνια στάση καθώς και τελειομανία.
... και λέω ΕΓΩ... για τα παραπανω (με κοκκινο)...
γίνονται Ο Λ Α δηλαδη αυτό ειναι το ''παπλωμα'' ???