από doom » Σάβ Φεβ 07, 2009 7:52 pm
ΠΑΟ - ΧΙΟΣ 7 - 6
Πολυ μετριο παιχνιδι παρακολουθησαμε περιπου 200-250 ανθρωποι στο ΟΑΚΑ.
Ο ΠΑΟ ξεκινησε εντυπωσιακα με 3-0 στο πρωτο οκταλεπτο και 4-0 στην αρχη του δευτερου. Ενα ομως πολυ ωραιο γκολ της Χιου μετα απο ομαδικη προσπαθεια, φανηκε να ξεμπλοκαρει τους φιλοξενουμενους, οι οποιοι μειωσαν σε 4-3 και προς το τελος του ημιχρονου εφυγαν 4-3 στην κοντρα. Μια ομως λαθος πασσα κι ενα κλεψιμο εφερε τους Παναθηναικους σε κοντρα 2-1 οπου και σκοραραν διαμορφωνοντας το 5-3.
Στην αρχη του τριτου, η Χιος ξαναμειωσε σε 5-4 και περιπου 5 λεπτα πριν το τελος της περιοδου εγινε η φαση που κατα την αποψη μου εκρινε και τον αγωνα. Ο Βουλγαρακης πιεστηκε πολυ απο τον αμυντικο χωρις την μπαλλα (τουλαχιστον 1 αποβολη) αλλα οταν ηρθε η μπαλλα εκανε επιθετικο φαουλ. Ο Μοιραλης εδωσε το επιθετικο (λαθος κατα την αποψη μου διοτι επρεπε να ειχε αποβαλλει τον παικτη πριν ερθει η μπαλλα), και στην συνεχεια απεβαλλε με αντικατασταση τον Βουλγαρακη για διαμαρτυρια. Εκει ξεκινησε μια ανευ προηγουμενου διαμαρτυρια απο τον παγκο των πρασινων, ενω ξεσηκωθηκαν και οι οπαδοι. Μετα απο 2 λεπτα, και μετα απο μια ακομα αμφισβητουμενη φαση υπερ της Χιου, εγινε χαμος. Ο Αντριτς πηρε κιτρινη καρτα, ενω ο εφορος (ναι ο γνωστος!) πηγε στην κερκιδα και κατι ειπε σε εναν οπαδο. Ο οπαδος απο εκεινο το σημειο και μετα, αρχισε να βριζει με τα χειροτερα λογια τον Μοιραλη. Ο Μοιραλης δεν εκανε τιποτα (αφησε απλα ενα πολυ χοντρο επιθετικο του Τσοκα κι εγινε το 6-4) και αμεσως με την ληξη του τριτου, κι ενω οι διαιτητες αλλαζαν θεση, και ο οπαδος πλεον αρχισε να βριζει με τα χειροτερα λογια τον Μπουδραμη που πηγαινε στην περιοχη απεναντι απο την γραμματεια, εδωσε εντολη στην αστυνομια να διωξουν τον οπαδο απο την κερκιδα. Το ωραιο ομως ειναι οτι αυτοι απευθυνθηκαν στον εφορο, ο οποιος υποχρεωθηκε να του πει να σταματησει, ενω του ειχε πει ο ιδιος να ξεκινησει την μανουρα λιγα λεπτα πριν.
Φυσικα επεσε αφθονο γελιο, και ο οπαδος πηγε και εκατσε πισω απο τον παγκο του Παναθηναικου.
Στο τελευταιο οκταλεπτο, οι διαιτητες καταπιαν την σφυριχτρα τους σε συνεχομενα σφιχταγκαλιασματα των πρασινων στην αμυνα τους. Παρ΄ολα αυτα, η Χιος μειωσε και παλι στο γκολ (6-5). 3 λεπτα πριν την ληξη ο ΠΑΟ κερδισε πεναλτυ. Ομως ο Σαριτς το εχασε και στην κοντρα ο Φουντουλης ισοφαρισε σε 6-6.
Νεα αποβολη υπερ του ΠΑΟ, και πολυ ωραιο γκολ του Ορεμπ (7-6).
Στο τελος οι διαιτητες εδωσαν την ευκαιρια στην Χιο να ισοφαρισει δινοντας αποβολη σε μαρκαρισμα απο τον λαιμο, ομως το σουτ του Φουντουλη κατεληξε στο δοκαρι και στην γραμμη. Πολλοι ειπαν οτι ηταν γκολ, εγω δεν εχω αποψη.
Γενικα, μπορω να πω οτι ο Παναθηναικος μετα το εντυπωσιακο του ξεκινημα επεσε αρκετα, αλλα και η Χιος παρασυρθηκε στον πολυ ηρεμο ρυθμο που θελησε και τελικα επεβαλλε ο ΠΑΟ, και ο οποιος τον βοηθησε να φτασει στην νικη.
Ο Μοιραλης, αν σταματουσε τον αγωνα οταν τον εβριζε αδιακοπα ο οπαδος ενω βρισκοταν απο την πλευρα του, ειναι σιγουρο οτι θα επαιρνε πολλα μπραβο. Οταν ομως αυτο το εκανε αλλαζοντας θεση στο τεταρτο οκταλεπτο, φανηκε οτι ειχε χασει τον ελεγχο, με αποτελεσμα να του φυγουν πολλες φασεις.
Ο Μπουδραμης επαιξε οπως περιπου παιζει στα περισσοτερα παιχνιδια που τον εχω δει να σφυριζει. Το θετικο με αυτον ειναι οτι δεν αλλαζει τροπο σφυριγματος στην διαρκεια του αγωνα.
Πιστευω οτι αν δεν δινοταν η αποβολη με αντικατασταση μετα την διαμαρτυρια, και το παιχνιδι θα ηταν πιο καλο, και οι διαιτητες δεν θα ειχαν τελικα προβλημα, ανεξαρτητου αποτελεσματος.
Απο τους πραγματικους πρωταγωνιστες του αγωνα, οι 2 τερματοφυλακες ηταν εξαιρετικοι, ενω ξεχωρισαν οι ξενοι των 2 ομαδων (Σαριτς, Ορεμπ, Φρανιτσεβιτς), ο Τσοκας και ο Φουντουλης.
Με το αποτελεσμα αυτο, ο ΠΑΟ περασε τριτος κι εχει μεγαλο πλεονεκτημα εναντι των υπολοιπων για την τετραδα. Η Χιος δειχνει να χανεται εκτος εδρας (2 ηττες στην Πατρα, ηττα και σημερα, μονο στην Βουλιαγμενη τα καταφερε), αλλα η νικη της επι του Πανιωνιου και η πολυ δυνατη εδρα της δινει μεγαλο πλεονεκτημα για την τριτη θεση.