Αυτό που ξεκίνησε πριν από 20 μέρες στο Μαυροβούνιο, με τη νίκη του επί της Πρίμορατς Κότορ, θέλει να ολοκληρώσει το Σάββατο (07/02) ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο κολυμβητήριο του Πειραιά (19.00) την ομάδα του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου στην Ευρωλίγκα, με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα τους φέρει όχι μόνο μια ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και ένα βήμα πριν την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Πρίμορατς - Ολυμπιακός 7-9
Το γεγονός βέβαια ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Πρίμορατς στο Κότορ δεν σημαίνει ότι πρόκειται για μια "εύκολη" αντίπαλο. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν συνειδητοποιήσει άπαντες στον Πειραιά. Η πρόσφατη κοινή προετοιμασία με την Παρτιζάν Βελιγραδίου ήταν για τους "ερυθρόλευκους" ό,τι καλύτερο εν όψει του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου (07/02), κάτι το οποίο επεσήμανε και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Πάτερος: "Η Παρτιζάν είναι μια τεχνική ομάδα, πολύ δυνατή και έχει στοιχεία στο παιχνίδι της παρόμοια με αυτά που παρουσιάζει η Πρίμορατς. Οι κοινές προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε τις προηγούμενες ημέρες ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα καθώς δεν είχαμε υποχρεώσεις για την Α1. Δουλέψαμε πολύ στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο και πιστεύω ότι στο παιχνίδι του Σαββάτου θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, καθώς με νίκη θα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και εκμεταλλευτούμε το μεγάλο μας όπλο που είναι η αμυντική μας λειτουργία, δύσκολα θα χάσουμε βαθμό".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: "Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έχουμε δώσει έως τώρα. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και ήταν σημαντική για εμάς η κοινή προετοιμασία με την Παρτιζάν. Μία προετοιμασία εποικοδομητική, με μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποχρεώσεις και ήταν πιο ξεκούραστη από εμάς, όλα τα φιλικά τελείωσαν με διαφορά στο γκολ είτε υπέρ μας είτε υπέρ τους".
Επιπλέον, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου κάλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει δυναμικό "παρών" στην πισίνα: "Το γεγονός ότι είμαστε αήττητοι στην έδρα μας δύο ολόκληρα χρόνια αποδεικνύει τη δύναμη που μας δίνει ο κόσμος μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο και φέτος. Αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας δεν επηρεάζονται μόνο οι αντίπαλοί μας αλλά και εμείς που νιώθουμε ότι έχουμε έναν επιπλέον παίκτη στην ομάδα".
Ο Ολυμπιακός εξάλλου γνωστοποίησε στη LEN το ενδιαφέρον του να διοργανώσει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στην περίπτωση που προκριθεί σε αυτό.
www.sport.gr