Συντονιστής: Lambros10
vs έγραψε:Σίγουρα το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς. Κάπου 20-27.
waterboys έγραψε:Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τους σωματειακούς τους προπονητές προπάντων, αλλά και στο τιμ των ομοσπονδιακών για αυτή τη μεγάλη επιτυχία που έρχεται σε χαλεπούς καιρούς για το άθλημα.
Θα ήθελα παρακάτω να εκφράσω έναν προβληματισμό.
Αν δούμε τη σύνθεση της συγκεκριμένης ομάδας διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι κανείς από τους παίκτες που αποτελούν τη συγκεκριμένη εθνική δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α1. Πολλοί μάλιστα δεν πρέπει να έχουν καν κάνει ποτέ τους συμμετοχή.
Σημειωτέον ότι μιλάμε για 18χρονους μια ηλικία που στο παρελθόν πολλοί παίκτες και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αγωνίζονταν με επιτυχία σε εθνικές ανδρών.
Αντίθετα οι δικοί μας παλεύουν για να παίξουν στο πρωτάθλημα.
Ο Γεννηδουνιάς είχε νομίζω τον πιο πολύ χρόνο συμμετοχής από όλους καθώς έπαιζε περίπου γύρω στα 2 οκτάλεπτα κατά μέσο όρο με το Φάληρο. Ο Καπότσης είχε επίσης κάποιες συμμετοχές με τον Πανιώνιο εκμεταλευόμενος και το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε πέρισυ χωρίς ξένους. Κάτι αντίστοιχο με τον Καπότση συνέβαινε και με το Βλαχόπουλο στη Βουλιαγμένη. Το Σολανάκη δεν τον θυμάμαι να πολυπαίζει με τα Χανιά ούτε και τον Καστανάκη, ενώ πολύ λίγο έμπαινε και ο Δερμιτζάκης. Τη μεγαλύτερη εντύπωση βέβαια από όλους μου προκαλεί ο τερματοφύλακας Παπαδογιάννης. Ψηφίστηκε καλύτερος του παγκοσμίου (δε νομίζω κανένας τερματοφύλακάς μας να έχει ξαναπετύχει τέτοια διάκριση στην ιστορία στο επίπεδο των εφήβων) και όμως δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου στη Λάρισα που αγωνίστηκε πέρισυ στην Α2!!
Οι υπόλοιποι ακόμα λιγότερη ή και καθόλου συμμετοχή αν δεν κάνω λάθος.
Το φαινόμενο να φτάσουμε κυριολεκτικά να χάσουμε ένα χρυσό σε παγκόσμιο στο παραπέντε παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας και με εχθρική διαιτησία το θεωρώ πρωτοφανές για τη δυναμική του ελληνικού πόλο αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα απαρτιζόταν από ως επί το πλείστον άγνωστους και αρκετά άπειρους παίκτες.
Αυτό που πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ ως εξήγηση είναι ότι είτε α) έτυχε σε αυτή τη συγκεκριμένη ηλικία οι ξένες ομάδες να μην είχανε καλές φουρνιές και γι'αυτό ίσως ήταν τα πράγματα πιο εύκολα για μας που μπορέσαμε κι εκμεταλλευτήκαμε αυτή τη συγκηρία, είτε β) ότι το επίπεδο των Ελλήνων παικτών έχει ανέβει αρκετά ώστε υπάρχει τόσο δυνατός συναγωνισμός και τα παιδιά αυτά δεν μπορούν με τίποτα να βρουν θέση σε επίπεδο Α1, είτε τέλος γ) οι προπονητές μας δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είναι τόσο κολλημένοι με αυτό που ονομάζω εγώ πρωταθλητισμός της έκτης θέσης που δεν τολμούν να ρισκάρουν καθόλου προτιμώντας μέτριους μεν αλλά έμπειρους δε δευτεροκλασσάτους Έλληνες και ξένους προκειμένου να πετύχουν βραχυπρόθεσμους κι ανούσιους στόχους.
Επειδή προσωπικά δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση θα ήθελα τα σχόλια σας (ειδημόνων και μη) πάνω στο θέμα.
Επιστροφή στο Διεθνής Υδατοσφαίριση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες