Συντονιστής: Lambros10
Yiannis έγραψε:[quote="sharkface]
Για να επιστρεψω παντως στην ιδανικη ομαδα (οπως λεγεται και η ενοτητα), αποψη μου ειναι οτι θα επρεπε να λειτουργησει ο χωρος με καποια παιδια που, εχοντας τις πολιστικες αλλα και τις επιστημονικες γνωσεις, θα ηταν καλο να μανατζαρουν παικτες και προπονητες.[/quote]
Εδώ είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα! Παράγοντες, γνώστες του χώρου, με προϋπηρεσία ως αθλητές. Τέρμα πια οι παράγοντες-γονείς, όλοι αυτοί οι αλεξιπτωτιστές του χώρου που περνάνε για κάποια χρόνια και εξαφανίζονται. Όλα τα παιδιά που σταματάνε να αγωνίζονται, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω υποχρεώσεων, καλό είναι να παίρνουν θέση στο Δ.Σ. της ομάδας που τους άνδρωσε. Αυτοί θα θέσουν τις σωστές βάσεις και θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσει ο εκάστοτε προπονητής με βάση τις δυνατότητές του.[/quote]
COACHFK έγραψε:Yiannis έγραψε:[quote="sharkface]
Για να επιστρεψω παντως στην ιδανικη ομαδα (οπως λεγεται και η ενοτητα), αποψη μου ειναι οτι θα επρεπε να λειτουργησει ο χωρος με καποια παιδια που, εχοντας τις πολιστικες αλλα και τις επιστημονικες γνωσεις, θα ηταν καλο να μανατζαρουν παικτες και προπονητες.[/quote]
Εδώ είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα! Παράγοντες, γνώστες του χώρου, με προϋπηρεσία ως αθλητές. Τέρμα πια οι παράγοντες-γονείς, όλοι αυτοί οι αλεξιπτωτιστές του χώρου που περνάνε για κάποια χρόνια και εξαφανίζονται. Όλα τα παιδιά που σταματάνε να αγωνίζονται, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω υποχρεώσεων, καλό είναι να παίρνουν θέση στο Δ.Σ. της ομάδας που τους άνδρωσε. Αυτοί θα θέσουν τις σωστές βάσεις και θα δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσει ο εκάστοτε προπονητής με βάση τις δυνατότητές του.[/quote]
Και για να μην σε αφήσω παραπονεμένο ότι κάνω ντρίπλες και δεν απαντάω στα...καυτά θέματα να σου πώ και σένα και του Γιάννη, ότι ΠΡΕΠΕΙ άνθρωποι του χώρου και δη πρώην αθλητές να παίρνουν θέσεις διοικητικές στις ομάδες, την Ομοσπονδία και όπου αλλού μπορούν να βοηθήσουν.
Το άθλημά μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν το χώρο και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα. Όσο για τους μάνατζερς στον χώρο, νομίζω πως άμα δεν γίνει επαγγελματικό το πόλο και δεν κατοχυρωθεί και σε νομικό πλαίσιο ο χώρος(παίκτες, προπονητές), δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια εξέλιξη.
Μόνο οι ομάδες που κινούνται πέρα από την Ελλάδα, εννοώντας την συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκα Κύπελλα μπορούν να έχουν τέτοιους ανθρώπους.
Οι άλλες ομαδες μπορούν να έχουν κάποιους που να κινούνται με τέτοιες ή παρόμιες ιδιότητες, αλλά μάλλον αμισθί.
Γιατί αν μιλάμε για μάντζερς μιλάμε και για αμοιβές.
Μπορούν λοιπόν να αντέξουν οι ομάδες και αυτό το έξοδο;;[/quote]
vs έγραψε:Το θέμα με τους κοινοτικούς δεν είναι τόσο απλό. Ειδάλλως όλοι θα μπορούσαν να φέρουν καλούς και φθηνούς ξένους.
Και στο πόλο, λόγω της ελάχιστης τηλεοπτικής προβολής, δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να εντοπίσει τέτοιες περιπτώσεις, όσο καλός scouter κι αν είναι.
Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις ομάδες της Α1 είναι κι αυτή μια παράμετρος που χρήζει προσοχής.
vs έγραψε:Αυτό ακριβώς εννοούσα. Και ει δυνατόν να πηγαίνει όχι μόνο στα Φάιναλ Φορ αλλά και σε κάθε ευκαιρία μέσα στη σαιζόν.
Θυμάμαι πολύ καλά τη συζήτηση περί "εμμισθου μάνατζερ". Είναι κάτι που μπορεί να γίνει και δε γίνεται, αλλά δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα του πόλο μόνο.
Π.χ. δες στο ποδόσφαιρο (τεράστιες διαφορές στους προϋπολογισμούς με την Ευρώπη άρα και μεγαλύτερη ανάγκη να είσαι ανταγωνιστικός με λιγότερα χρήματα ή να αποκτήσεις παίκτη με ικανή μεταπωλητική αξία), τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ανακαλύψει στην Ελλάδα τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή κλπ.
Ίσως είναι θέμα της κοντόφλαμης νοοτροπίας των Ελλήνων παραγόντων, δεν ξέρω.
vs έγραψε:Πέρα από το Θεοδωρακόπουλο και - παλιότερα - το Μάρκελλο, ποιοι είναι οι άλλοι που έκαναν αυτή τη δουλειά ;
sharkface έγραψε:Ο Αλεκ βοηθαει με τις επαφες του και τις ειδικες του σχεσεις με τους εφοπλιστες, προκειμενου να υπαρχουν χρηματα. Δεν ειναι φυσικα εμμισθος, και την διεκπεραιωτικη δουλεια την εχει αναλαβει ο Μαρατσος χρονια τωρα. Απο εκει και περα, ο Τομαζος ουσιαστικα αποφασιζει για τις μεταγραφικες κινησεις, συμβουλευομενος απο πολλους κολλητους του (Μικεδης, Καρακοζης, Ρουπακας, Σελετοπουλος και αλλους) αλλα η τελικη αποφαση φυσικα ειναι δικη του.
Οι αλλοι που αναφερεις σιγουρα δεν ασχολουνται με τις μεταγραφες, αλλα με τα υπολοιπα θεματα της ομαδας. Εγω λεω οτι το σωστο θα ηταν να υπαρχει καποιος γνωστης του αθληματος ο οποιος σε συνεργασια με τον προπονητη, να εντοπιζει στοχους και να προβαινει στις απαιτουμενες διαπραγματευσεις. Για να υπαρξει ομως ενας τετοιος ανθρωπος θα πρεπει να αμοιβεται.
Επιστροφή στο Υδατοσφαίριση στην Ελλάδα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες