Συντονιστής: Lambros10
doom έγραψε:Η απαντηση ειναι πολυ απλη:
Αν το πολο φυγει απο την ΦΙΝΑ και δημιουργησει δικη του ξεχωριστη ομοσπονδια, τοτε θα σβησει ως αθλημα, και θα χασει την θεση του στους Ολυμπιακους Αγωνες.
Μετα απο μια εκτεταμενη ερευνα που εγινε απο την ΔΟΕ, για τα Ολυμπιακα Αθληματα, το δικο μας ειναι τελευταιο σε τηλεθεαση κατα την διαρκεια των Ολυμπιακων Αγωνων.
vs έγραψε:Πριν πω οτιδήποτε να σημειώσω ότι προποντηής δεν είμαι, επομένως (πιθανότατα) η γνώμη μου σε τεχνικά θέματα να είναι μικρότερης βαρύτητας από κάποιων που είναι επαγγελματίες προπονητές.
Για τα μη τεχνικά θέματα, είμαι λίγο πιο "ελεύθερος".
Έχουμε και λέμε :
(1) Coach το μοντέλο με τους 6 παίκτες δοκιμάστηκε το 1995 στο Παγκόσμιο Νέων στην Δουνκέρκη. Εγκαταλείφθηκε άμεσα και άρα χλωμό να επανέλθει. Νομίζω ότι με 1 παίκτη στα 2μ. και άλλους 5 έξω είναι πιο ισορροπημένη η εικόνα του παιχνιδιού, οπτικά ή γεωμετρικά, πώς να το πω.
vs έγραψε:(6) Παρατηρώ ότι όλοι νοσταλγείτε τις παλιές εποχές, τις εποχές που η τέχνη και η φαντασία έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο. Από μία μεριά κατανοητό. Και εγώ προτιμάω τον τεχνίτη παίκτη από τον ξυλοκόπο κολυμβητή αρσιβαρίστα που ξέρει μόνο να καταστρέφει το παιχνίδι.
Από την άλλη όμως η εποχή μας άλλα προστάζει : τα αθλήματα έχουν όλα πάρει ένα πιο γρήγορο χαρακτήρα, σε βαθμό που όταν βλέπεις παλιά ματς να σου φαίνονται πολύ αργά και βαρετά. Οι ρυθμοί ζωής είναι πια πολύ πιο γρήγοροι και είτε το θέλουμε έιτε όχι κανένα άθλημα δεν μπορεί πια να φανεί ελκυστικό (άρα και τηλεοπτικό) αν οι παίκτες δεν κινούνται γρήγορα και δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση (ώστε να βλέπουμε τους καλούς περισσότερη ώρα μέσα στο νερό).
Για να είμαι ειλικρινής μου θυμίζει λίγο πισωγύρισμα η αλλαγή κανονισμών με γνώμονα να γίνει το άθλημα πιο αργό. Άλλωστε ο τεχνίτης παραμένει τεχνίτης, απλώς εφαρμόζει την τεχνική του σε πιο αυξημένα στάνταρντς.
doom έγραψε:Η απαντηση ειναι πολυ απλη:
Αν το πολο φυγει απο την ΦΙΝΑ και δημιουργησει δικη του ξεχωριστη ομοσπονδια, τοτε θα σβησει ως αθλημα, και θα χασει την θεση του στους Ολυμπιακους Αγωνες.
Μετα απο μια εκτεταμενη ερευνα που εγινε απο την ΔΟΕ, για τα Ολυμπιακα Αθληματα, το δικο μας ειναι τελευταιο σε τηλεθεαση κατα την διαρκεια των Ολυμπιακων Αγωνων. Ευτυχως που η κολυμβηση (ειτε μας αρεσει ειτε οχι) θεωρειται μετα τον στιβο το πιο καλο αθλημα στους Ολυμπιακους Αγωνες, και η ΦΙΝΑ στηριζομενη σε αυτο το δεδομενο, εχει την δυνατοτητα να αποφασιζει για το μελλον των υπολοιπων 3 αθληματων της (Πολο, Συγχρονισμενη, Καταδυσεις). Για να δειτε την διαφορα, παρτε την τεχνικη κολυμβηση η οποια εχει την δικη της ομοσπονδια, αλλα δεν εχει καταφερει να μπει στο Ολουμπιακο Προγραμμα, παρολες τις ατελειωτες προσπαθειες που κανουν οι ανθρωποι της.
Αρα, ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε 2 πραγματα.
Το πρωτο ειναι να ταυτιστουμε με την ΦΙΝΑ διατηρωντας τα κεκτημενα (οποια κι αν ειναι αυτα), οποτε χορευουμε στον ρυθμο της μουσικης που μας επιβαλλουν ατομα που σχετιζονται κατα βαση με την κολυμβηση, και το δευτερο ειναι να "αυτομολησουμε", δημιουργωντας μια νεα ομοσπονδια, αποκλειστικα και μονο για πολο. Το ρισκο ειναι μεγαλο, και ισως τελικα αποβει σε κακο του αθληματος μας.
Και βεβαια για να γινει μια επαναστατικη κινηση σε εναν οποιοδηποτε χωρο, χρειαζονται οι καταλληλοι αρχηγοι για την εναρξη και την επιτυχια της επαναστασης.
Εγω προσωπικα δεν τους βλεπω!!!
zinwn έγραψε:Ασχετο και sorry για το off topic αλλα μπορουμε να σταματησουμε να λεμε το Εθνικο κολυμβητηριο Πειραια "Παπαστρατειο".To ξερω ειναι δυσκολο μιας και τοσα χρονια ολοι μας ετσι το λεμε αλλα δεν το κατασκευασε ο Παπαστρατος ουτε δωρεα απο τον Παπαστρατο εγινε.Απλα ετυχε να εχει το εργοστασιο του εκει κοντα.Kαι παλι sorry για το off.
COACHFK έγραψε:zinwn έγραψε:Ασχετο και sorry για το off topic αλλα μπορουμε να σταματησουμε να λεμε το Εθνικο κολυμβητηριο Πειραια "Παπαστρατειο".To ξερω ειναι δυσκολο μιας και τοσα χρονια ολοι μας ετσι το λεμε αλλα δεν το κατασκευασε ο Παπαστρατος ουτε δωρεα απο τον Παπαστρατο εγινε.Απλα ετυχε να εχει το εργοστασιο του εκει κοντα.Kαι παλι sorry για το off.
Το Εθνικο Κολυμβητηριο Πειραια, ονομαζεται: Δημητρης Καπαγερωφ
COACHFK έγραψε:vs έγραψε:Για να γινει αυτο πρεπει να ανοιξει ο "χωρος". Σε τεραιν 25μΧ20μ ΑΥΣΤΗΡΑ, με 5 παικτες και 1 τερματοφυλακα, με 25" επιθεση και ολα διαθεσιμα στον παικτη παραπανω, με μικρη μπαλα, το παιχνιδι θα γινει...σφαιρα και θα εχει πολλα γκολ, εκπληκτικες ενεργειες με ή χωρις αντιπαλο, αφου θα υπαρχει χωρος και η μπαλα θα ειναι παιχνιδακι στα χερια.
Ταυτοχρονα οι τερματοφυλακες θα πρεπει να κανουν πολυ περισσοτερη τεχνικη προπονηση, οχι γιατι το μεγεθος της μπαλας θα ειναι μικρο, αλλα γιατι οι χωροι που θα μπορει να περναει αυτη, θα ειναι περισσοτεροι...
Και ναι η μπαλα θα ειναι μικρη για τους "μαντραχαλους" φουνταριστους μας, αλλα για σκεψου το χαντμπωλ που παιζεται με ακομα μικροτερη μπαλα???
Και αυτοι τρεχουν, δεν κολυμπανε, πατανε και πηδανε, δεν εχουν τις αντιστασεις που εχουμε εμεις???
Μετα για την ισορροπια του παιχνιδιου: εμενα μια χαρα μου φαινεται το 1 φουντ. και 4 περιφ.: 2 εξτρεμακια και 2 ντεμι, με πολυ χωρο για μπασιματα, με σιγουρα 2 παικτες στα 5μ για εκτελεση και αν θελεις και κατι αλλο, πολυ δυσκολη εφαρμογη ζωνης.
Εχεις και επιλογη να παιξεις με 2 φουντ., 1 κεντρικο και 2 ντεμι-εξτρεμ να αλωνιζουν ο καθενας την πλευρα του.
COACHFK έγραψε:doom έγραψε:Η απαντηση ειναι πολυ απλη:
Μετα απο μια εκτεταμενη ερευνα που εγινε απο την ΔΟΕ, για τα Ολυμπιακα Αθληματα, το δικο μας ειναι τελευταιο σε τηλεθεαση κατα την διαρκεια των Ολυμπιακων Αγωνων. Ευτυχως που η κολυμβηση (ειτε μας αρεσει ειτε οχι) θεωρειται μετα τον στιβο το πιο καλο αθλημα στους Ολυμπιακους Αγωνες, και η ΦΙΝΑ στηριζομενη σε αυτο το δεδομενο, εχει την δυνατοτητα να αποφασιζει για το μελλον των υπολοιπων 3 αθληματων της (Πολο, Συγχρονισμενη, Καταδυσεις). Για να δειτε την διαφορα, παρτε την τεχνικη κολυμβηση η οποια εχει την δικη της ομοσπονδια, αλλα δεν εχει καταφερει να μπει στο Ολουμπιακο Προγραμμα, παρολες τις ατελειωτες προσπαθειες που κανουν οι ανθρωποι της.
Αρα, ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε 2 πραγματα.
Το πρωτο ειναι να ταυτιστουμε με την ΦΙΝΑ διατηρωντας τα κεκτημενα (οποια κι αν ειναι αυτα), οποτε χορευουμε στον ρυθμο της μουσικης που μας επιβαλλουν ατομα που σχετιζονται κατα βαση με την κολυμβηση, και το δευτερο ειναι να "αυτομολησουμε", δημιουργωντας μια νεα ομοσπονδια, αποκλειστικα και μονο για πολο. Το ρισκο ειναι μεγαλο, και ισως τελικα αποβει σε κακο του αθληματος μας.
Και βεβαια για να γινει μια επαναστατικη κινηση σε εναν οποιοδηποτε χωρο, χρειαζονται οι καταλληλοι αρχηγοι για την εναρξη και την επιτυχια της επαναστασης.
Εγω προσωπικα δεν τους βλεπω!!!
Ωραια ολα αυτα και συμφωνω
Μηπως τελικα να καθησουμε και να το δουμε ψυχραιμα.
Δλδ. Αν παραδεχτουμε πως ετσι και αλλιως παμε απο το κακο στο χειροτερο, γιατι αυτα λεμε πανω κατω: δεν υπαρχουν χρηματα, παιδια, ομοσπονδια, χωροι κλπ κλπ, τι θα ειχαμε να χασουμε με μια τετοια κινηση??
Θα μπορουσαμε να διοργανωσουμε αγωνες οπως τους θελουμε, οταν πιστευουμε για το καλο του αθληματος οτι πρεπει να γινονται και πιστευω πως με την παροδο του χρονου θα καταφερναμε να βγουμε και παλι στην επιφανεια με νεο προσωπο, με καινουρια επιχειρηματα.
Ενταξει θα χασουμε τις Ολυμπιαδες σαν αθλημα, αλλα αυτες ειναι που...σερνουν τον χωρο. Μπορει το τιμημα να ακουγεται βαρυ αλλα μηπως ειναι και μια αλλη σκεψη???
ΥΓ Τον δικηγορο του...Διαβολου κανω παλι, έτσι???
Μην με αρχισετε στα μπινελικια!!!
Επιστροφή στο Υδατοσφαίριση στην Ελλάδα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες